U trendu

Folksvagen: Mi i Fijat? Nikako

Generalni direktor Folksvagena (VW) Matijas Miler negirao je glasine da je njegova kompanija u pregovorima o spajanju sa rivalskim Fijat Krajslerom.

„U ovom trenutku ne postoji kontakt između mene i direktora Fijata Krajslera Serđa Markionea“, rekao je Miler na godišnjoj VW-ovoj konferenciji za novinare u Volfsburgu, a prenosi agencija Frans pres.

Markione je na prošlonedeljnom sajmu automobila u Ženevi izrazio očekivanje da će ga Folksvagen kontaktirati, jer sve više kompanija, kako je rekao, razmišlja o spajanju radi rezanja troškova, u stilu spajanja francuskog Pežoa i nemačkog Opela.

Odgovarajući na njegovu izjavu, Miler je rekao da „ima druge probleme“ otkako je 2015. godine izbio skandal u vezi sa tim da je VW u 11 miliona vozila širom sveta instalirao softver za manipulacije emisijama štetnih gasova.

„Nikada nisam, međutim, rekao da je spajanje sa bilo kojim drugim partnerom potpuno isključeno“, kazao je Miler.

On je, takođe, potvrdio prognozu „skromnog“ rasta prodaje u 2017. godini, iako je kompanija, kako je rekao, daleko od toga da okrene stranicu, jer nastavlja sa popravkom automobila opremljenih spornim softverom i suočava se sa sudskim sporovima.

VW grupa se prošle godine vratila na staze profita, pretekavši Tojotu i postavši vodeća automobilska kompanija na svetu po broju prodatih vozila, sa 10,3 miliona isporučenih vozila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.