U trendu

Greška koju pravi skoro 90 % vozača: Evo kako se pravilno pritiskaju papučice gasa i kočnice

Vožnja je mnogima postala automatski posao, pa posle više godina ili decenija vozačkog staža više i ne razmišljamo o tome kako obavljamo neke radnje u automobilu. Ipak, postoje greške koje nesvesno pravimo, a koje mogu skupo da nas koštaju.

Jedna od onih stvari koje možda ne radimo pravilno je i pritiskanja papučica za gas i kočnicu. Mnogi to čine tako što celim stopalom stanu najpre na jednu pa na drugu papučicu i pritom gube dragoceno vreme premeštajući nogu.

Kako se pokazuje u videu koji se nedavno proširio društvenim mrežama, postoje dva pogrešna i jedan ispravan način.

Potrebno je, naime, da stopalo desne noge postavite pod uglom od 45 stepeni tako da peta bude ispod kočnice, a da vrhovima stopala, pomerajući ga samo u predelu pete, lagano dodirujete gas.

Mnogi su u komentarima zahvaljivali autorima videa što su im otkrili ovaj jednostavan trik koji umnogome olakšava vožnju, dok su neki pisali da prvi način nije nimalo prirodan, kao i da ne vide razliku između drugog pogrešnog i trećeg, ispravnog načina. Ali kako su neki otkrili, caka je u postavljanju stopala, koje ne treba da prekriva celo papučice gasa i kočnice, već se one pritiskaju samo gornjim delom stopala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.