Hyundai i30 1.6 CVVT – puslica na drumu

Ovaj Hyundai atakuje na najprodavaniji i najpopularniji automobilski segment Evrope – C segment. Hyundai i30 razvijen je u Nemačkoj, po evropskim željama, i ima sve predispozicije da uzdrma vodeće brendove u segmentu manjih porodičnih automobila. Bez obzira na sve više novih različitih vrsta automobila i poplavu izuzetno praktičnih monovolumena i modernih SUV-ova svih veličina, automobili kompaktne klase i dalje su najprodavaniji i najtraženiji. Hyundai i30 napao je centar evropske automobilske industrije, klasu gde pravo na grešku ne postoji i gde vlada najveća gužva.
Hyundai i30 karakterišu sportske i elegantne linije, koje skladno povezuju prednji i zadnji deo automobila. Dimenzije su takođe po evropskim ukusima; dugačak je 4.245 mm, širok 1.765 i visok 1.480 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.650 mm. S prednje strane dominira maska s izraženim velikim logom. Hauba je klinastog profila i spušta se do spajanja s prednjim branikom. Prednja svetla, u skladu s trendovima, zalaze duboko u branike, ali opet na sebi svojstven način, što i30 čini brzo i lako prepoznatljivim. Otpozadi i30 izgleda izrazito sportski, s točkovima pomerenim na same krajeve automobila, što se pozitivno odrazilo i na voznu dinamiku ali i povećalo prostor za putnike pozadi.
Za uspeh u C segmentu nije dovoljno da automobil ima atraktivan dizajn eksterijera, već mora posedovati i određen kvalitet enterijera. Hyundai i30 ima kvalitetnu i atraktivno dizajniranu unutrašnjost koja zaslužuje sve pohvale. Izrađena je od kvalitetnih i prijatnih materijala, a dizajneri su uspeli da realizuju neobičan spoj crne i smeđe boje. Ipak, ovde se uočava i previše plastičnih površina. Što se prostranosti tiče, i30 je ispunio sva očekivanja, posebno na zadnjoj klupi, na koju će se bez problema smestiti dve odrasle osobe većih gabarita. Prtljažnik prima solidnih 340 litara, pri čemu od velike koristi može biti asimetrično (2:3) deljiv naslon zadnjih sedišta. Preglednost Hyundai-ja i30, za razliku od većine konkurenata, zaista je odlična. Pozadi, s naglo zakošenom linijom, jasno se osećaju dimenzije automobila, a situacija kod A stuba takođe je mnogo povoljnija nego kod konkurencije.
Ovaj automobil pokreće savremen novorazvijen benzinski 16-ventilski agregat zapremine 1,6 litara. Motor razvija 122 konjske snage pri 6.200 o/min i opremljen je CVVT sistemom za upravljenje ventilima. Hyundai i30 1.6 CVVT teži nešto manje od 1.300 kg i deluje izuzetno živahno. Motor je temperamentan, što potvrđuje i činjenica da iz mesta do stotke stiže za manje od 11 sekundi, dok mu je maksimalna brzina 192 km/h. Sve u svemu, performansama nema prigovora, posebno ako u obzir uzmemo i činjenicu da prosečna potrošnja oko 7 litara benzina na 100 pređenih kilometara, u gradskoj vožnji nešto preko 9 litara na 100 km s uključenim klima-uređajem, dok je na otvorenom potrošnja oko 6 litara na 100 km.
Vešanje i30 predstavlja mešavinu nemačke i francuske filozofije. Vožnja je komforna zahvaljujući prednjem McPharson nezavisnom vešanju i zadnjem Multilink nezavisnom oslanjanju točkova i može se slobodno reći da je Hyundai i30 izuzetno stabilan u krivinama. Menjač je, za razliku od svojih prethodnika, izuzetno precizan i relativno kratkih hodova. Takođe, bez preterivanja se može reći da su kočnice na modelu i30 fantastične.
Hyundai i30 1.6 CVVT opremljen Sugar paketom opreme nudi sve pogodnosti savremenog doba, uključujući i osećaj izvrsne bezbednosti. U unutrašnjosti dominiraju odlično ergonomski oblikovana "polukožna" sedišta s jakim bočnim uporištima za držanje tela u krivini, a za temperaturu se brine izuzetno brz digitalni klima-uređaj. Kompletnom pozitivnom utisku o izgledu automobila znatno doprinose atraktivne 16-inčne felne izrađene od lakih materijala. Hyundai i30 1.6 CVVT zaista donosi sve što vozač može poželeti, a sve to za cenu od 17.990 evra s carinom i PDV-om. Ako se uzme u obzir činjenica da najjeftinija verzija modela Hyundai i30 opremljena 1.4-litarskim benzinskim motorom košta 13.990 evra s carinom i PDV-om, jasno je da Hyundai radi upravo ono što su Japanci ranije radili – proizvodi automobil koji će po kvalitetu biti jednak evropskim, ili čak i bolji od njih, ali s opremom i cenom povoljniji od konkurencije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.