U trendu

I boja automobila ima uticaja: Ova vozila su najčešći učesnici saobraćajnih udesa

Većina ljudi veruje da je učestvovanje u saobraćajnoj nesreći stvar loše sreće, ali najnovije istraživanje pokazuje da nije sve stvar sudbine, a da deo krivice treba pripisati i – boji automobila.

Istraživanje kompanije za obradu podataka o automobilima carVertical pokazalo je da vozila određene boje imaju veću šansu za učestvovanje u saobraćajnim nesrećama od drugih.

Budući da postoji veza između izbora boje automobila i vozačkih navika, istraživanje je otkrilo i koje su boje najsigurnije.

Većina vozača preferira neutralne boje poput sive, kod koje vrednost automobila ne pada toliko kao kod onih vozila jarkih boja.

Od svih vozila na putevima, smeđa (51 posto) su najviše oštećena. Iako vozači smeđih automobila preferiraju pouzdanost, luksuz i udobnost, to ih ne štiti od učestvovanja u nesrećama.

Vozači koji odaberu žute automobile žele da budu u centru pozornosti. Budući da su puni energije, mogli bi previše da nagaze papučicu gasa. Tako 50,6 posto svih žutih vozila proverenih na carVerticalu ima zapise o oštećenjima. Crvena su vozila odmah iza – 49,8 posto.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.