U trendu

Imate strah od vožnje? Evo kako da ga prevaziđete

Dosta ljudi uprkos posedovanju vozačke dozvole, imaju neverovatan strah da sami sednu za volan. Ipak stručnjaci kažu da postoji nekoliko načina da ga prevaziđete i uživate u vožnji.

Stručnjaci tvrde da strah od vožnje, nije sam strah od nje, već se plašite napada panike ukoliko dođe do neke nepredviđene situacije na putu.

Ova vrsta straha, potiče od svesnosti rizika i odgovornosti koju imate za volanom, piše Magazin.novosti.

Kako biste se osećali prijatno u unutrašnjosti svog četvorotočkaša, potrebno je da napravite sebi ambijent koji će biti prijatan.

Proizvođači kola se svake godine trude na prave potpuni ugođaj, pa pored udobnosti i komfora, postoje i sedišta sa masažerima, koji vam dodatno mogu pomoći u preovladavanju straha.

Ukoliko dugo niste vozili otkako ste položili, potrebno je da neko vreme automobil vozite sa iskusnim vozačem ili instruktorom koji će vam najbolje pomoći u tome.

Vozite polako, kako biste stekli rutinu, tako da pažnja bude usmerena na promenu brzine, signalizaciju i dešavanja na putu.

Kao i u svemu što radite, potrebno je prvenstveno da imate poverenja u sebe, a onda i u automobil koji vozite.

Kako biste stekli poverenje, neophodno je da auto bude potpuno ispravan, a onda da imate i automobil koji odgovara vašem tipu ličnosti, jer bi on u potpunosti trebao da vam odgovara, kako ne biste doživljavali neprijatna iskustva.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar