U trendu

Isključite ovo dugme u automobilu i motor će vam trajati duže: ‘To je najgluplja funkcija ikad’

Automehaničar Skoti Kilmer otkrio je jednostavan trik koji može „udvostručiti vek vašeg motora“.

On je u video snimku na svom Jutjub kanalu savetovao vozače da isključe funkciju automatskog start/stop na svojim vozilima.

Uprkos rastućoj popularnosti start/stop funkcija zbog njihovog potencijala da poboljšaju efikasnost goriva i smanje emisije, Skoti tvrdi da ova tehnologija samo ubrzava habanje motora.

Automehaničar je rekao: „Isključivanje je pametna stvar. Start/stop tehnologija je najgluplja stvar koja se pojavila u proteklim godinama. 97 procenata habanja se dešava kada upalite automobil. Da li želite da stalno palite i zaustavljate se? Ne ako želite da vam auto traje duže“.

Funkcija start/stop može se isključiti pomoću dugmeta za prebacivanje koji se obično nalazi na kontrolnoj tabli, često označenog slovom „A“ sa kružnom strelicom oko njega. Mala lampica obično pokazuje kada je ta funkcija deaktivirana.

Nakon saveta automehaničara, javio se jedan vozač: „Nedavno sam vozio iznajmljeni automobil sa ovom funkcijom i nakon što sam shvatio da se auto ne zaustavlja na svako crveno svetlo, shvatio sam šta se dešava. Mislio sam da je ovo gore za motora nego samo u leru.“

Drugi je dodao: „Jednom sam testirao automobil sa tom funkcijom i jako sam se iznervirao“, prenosi Express.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.