U trendu

Italijanski Ford Mustang U69 u galopu

Ford Mustang je asocijacija na snagu, startnost i lepotu kakva se može očekivati od najatraktivnijih pripadnika životinjskog roda, po kome su ovi automobili dobili svoje ime. Novim modelima neprekidno se potvrđuje opravdanost epiteta dodeljenih ovoj seriji sportskih automobila. Jedan od najnovijih „pastuva“ dolazi iz Italije pod nazivom Ford Mustang U69.
Obradu Ford Mustang-a i njegovo lansiranje s oznakom U69 odradila je italijanska kompanija „UK Garage“ iz Milana. Napravljen je po uzoru na Ford Mustang iz šezdesetih godina dvadesetog veka, a pojaviće se u jesen ove godine. Ponuđene su dve verzije različite snage (s turbo i atmosferskim agregatom), i to u pet atraktivnih boja – crvenoj, žutoj, beloj, narandžastoj i srebrnoj. Prema tome, kupcima je zaista ponuđena dobra paleta boja koja pokriva gotovo sve ukuse. Moramo pomenuti da to zadovoljstvo košta, ni manje ni više, nego 74.000 dolara. Vrhunski dizajn, snaga, ubrzanje, rešenje mehanike i elektronike po konceptu najnovijih svetskih brendova u toj oblasti verovatno i vredi toliko.
Ispod haube turbo SC (Super Charger) varijante Ford Mustang-a U69 krije se motor V8 zapremine 4,6 litara. Kao što se od „pastuva“ može i očekivati, pogon je na zadnje točkove, a ostvaren je preko manuelnog menjača sa pet stepena prenosa. Pri tom se ostvaruje 490 konjskih snaga. Maksimalno ubrzanje koje može da dostigne iznosi 280 km/h. Posebna priča je start Mustang-a U69 – on se ostvaruje s ubrzanjem od 4,3 sekunde (vreme potrebno da se dostigne brzina od 100 km/h). Mora se priznati – vrlo efikasno propinjanje!
Onima koji bi da malo uspore „UK Garage“ nudi sporiju (atmosfersku) varijantu agregata. Napravljena je na bazi automatskog menjača i dostiže 330 km/h. Start mu je takođe sporiji – prvih 100 km/h dostiže za 5,4 sekunde. U obe varijante točkovi su 20-inčni, a unutrašnjost vrlo impozantna. Sedišta su napravljena od kože, vazdušni jastuci i klimatizacija se podrazumevaju, a audio i video oprema je zavidnih mogućnosti – stereo uređaj sa touch screen ekranom dijagonale 7 inča i mogućnošću dodavanja (uz doplatu) navigacije, prijema TV programa, DVD plejera i drugih funkcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)