U trendu

Kia Cee’d SW EX Europe+

Kia Cee’d je vozilo firme s Dalekog istoka koje se proizvodi na Starom kontinentu, a ima odličan odnos uloženog i onoga što se dobija. Vernost naših vozača evropskim automobilima i skepticizam prema azijskim donedavno bi se i mogli objasniti, ali posle upoznavanja s "Kijinom" karavan verzijom modela Cee’d i vožnje ovog sportskog vagona sve navedeno pada u vodu.
Dizajn automobila iz Južne Koreje koji su radili evropski stručnjaci, karakteristike unutrašnjosti i motora, kao i sedmogodišnja garancija veliki su aduti ovog karavana iz Azije. Takođe, veliku prednost u odnosu na ranije "Kijine" modele donosi proizvodnja ovog modela u slovačkoj "Žilini", što ubrzava vreme isporuke i vozila i rezervnih delova. Spoljašnji izgled ovog skoro 4,5 metara dugog automobila veoma je privlačan. Od početka poklopca motora pa do vetrobranskog stakla pružaju se dve linije koje s maskom hladnjaka formiraju slovo V i daju vozilu dozu agresivnosti. Slično je i s bočnim linijama od prednjeg do zadnjeg blatobrana, dok zadnji deo neodoljivo podseća na neka evropska vozila više klase. Veliko vetrobransko staklo pruža odličnu vidljivost, a to naročito dolazi do izražaja tokom noćne vožnje, kada odličan posao odrađuju velika prednja svetla.
Unutrašnjost vozila nudi dosta prostora, pa se putnici, kako napred tako i nazad, u potpunosti mogu opustiti i uživati u vožnji, bilo da je u pitanju gradska vožnja ili duža relacija. Veoma ugodna, anatomski oblikovana sedišta garantuju to da ni posle duže relacije nećete osetiti probleme niti bolove u leđima. Model s paketom opreme EX Europe+ opremljen je automatskom klimom, MP3 uređajem i nizom drugih dodataka koji garantuju uživanje u vožnji. Za osećaj sigurnosti brinu su se razna pomagala, kojih ovde ima u izobilju. Već u standardnoj opremi su vazdušni jastuci za vozača i suvozača, bočni vazdušni jastuci, vazdušne zavese, ABS s EBD-om… Međutim, sve to ne bi vredelo da Kia Cee’d SW nema kvalitetan motor. Ovde je u pitanju 1,6-litarski turbodizel CRDi VGT motor sa 115 konjskih snaga, koji daje dosta gipkosti i agilnosti skoro tonu i po teškom automobilu.
Kada se sve sabere i uzme u obzir i to da ovaj model može da se kupi za približno 19.500 evra, dolazi se do toga da Kia Cee’d SW nudi dosta za uložen novac i ozbiljno narušava dominaciju automobila u Evropi. Na kraju krajeva, vozilo je ipak Evropljanin s južnokorejskim naglaskom. Karavanska verzija modela Kia Cee’d može biti opremljena jednim od pet vrsta motora. U ponudi su dva benzinca, 1,4 sa 109 KS i 1,6-litarski sa 122 konjske snage, kao i tri dizelaša, prvi 1,6-litarski sa 90 KS ili 115 KS i 2,0-litarski sa 140 KS. Ovaj automobil je već u serijskom paketu opremljen vazdušnim jastucima, ABS-om sa EBD-om, elektronskom blokadom motora protiv krađe, zadnjim svetlima za maglu, centralnim zaključavanjem, progresivim servo volanom podesivim po visini i dubini, putnim kompjuterom, meračem spoljne temperature, komandama za audio uređaj na volanu, MP3 uređajem i s još mnogo, mnogo toga.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.