U trendu

Koristite li ovo dugme tokom vožnje? Ni najiskusniji vozači ne znaju čemu služi

Na kontrolnoj tabli vašeg automobila nalazi se dugme koje se zaista brine za vazduh koji udišete. Zove se dugme za recirkulaciju vazduha u automobilu.

Nisu svi vlasnici automobila upoznati sa načinom filtriranja u kabini, njegovim korisnim svojstvima i funkcijama primene.

Šta je recirkulacija vazduha u automobilu i kako se koristiti?

Zapravo, recirkulacija je unos vazduha u putnički prostor, filtracija kroz klima uređaj i naknadna distribucija u deflektore.

Glavna razlika između recirkulacije i konvencionalnog usisavanja je u tome što protok vazduha dolazi iz putničkog prostora, a ne spolja. Režim recirkulacije omogućava vam brzo zagrevanje i hlađenje vazduha, jer se temperatura u kabini razlikuje od temperature izvan automobila. Sistem upravljanja klimom troši manje vremena, snage i potrošnje goriva motora.

U praksi malo ljudi koristi ovu funkciju. Najčešće se recirkulacija koristi za sprečavanje infiltracije neprijatnih mirisa unutar kabine. Na primer: automobil se ispred jako puši, prašnjav dio puta. Da ne bi osetili ove mirise, aktiviraju mehaničko dugme za recirkulaciju vazduha i blokiraju pristup od spolja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.