Lancia Delta – povratak legende

Posle devet godina, Lancia se vraća u popularni C segment automobila s novom generacijom gotovo zaboravljenog modela Delta. Takođe, najavljen je i razvoj manje verzije – Deltina, koja bi popunila prazninu između modela Ypsilon i Delta. Lancia Delta postavljena je na modifikovanu Fijatovu C platformu, kao i model Fiat Brava. S dužinom od 4,5 metara, širinom od 1,8, visinom od 1,5 i međuosovinskim razmakom od 2,7 metara, nova Delta je elegantan i prostran automobil.
Novo izdanje Lančine legende je dizajnerski pun pogodak s prepoznatljivim detaljima kao što su jednodelna maska hladnjaka i zakošena LED svetla. Izlomljena i maksimalno izdužena bočna linija završava se neobično skrojenim zadnjim delom automobila, koji kombinuje rešenja hatchback-a i karavana. Neobičnosti ovog modela doprinose dvobojna karoserija i veliki stakleni krov. U skladu sa spoljašnjošću, i unutrašnjost "delte" odlikuje tipičan italijanski stil, visok kvalitet materijala i posebna pažnja prilikom izrade detalja. Rezultat je udoban i ergonomičan enterijer u klasi luksuznih limuzina. S obzirom na to da je namenjena zahtevnijim kupcima, Lancia Delta nudi preko hiljadu kombinacija boja i materijala.
Tehničku sličnost s "bravom" pokazuje i ponudom motora. U ponudi je 1,4-litarski T-Jet benzinski motor sa 120, odnosno 150 konjskih snaga, i 1,6-litarski Multijet dizel agregat sa 120 KS. Onima koji traže više snage, na raspolaganju su 1,9-litarski Twin Turbo Multijet sa 190 KS, odnosno 1,8-litarski Twin Turbo T-Jet benzinski motor sa 200 "konja". Dvolitarski Multijet dizel agregat sa 165 KS dopunjuje ponudu agregata, a svi agregati dolaze u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim i robotizovanim menjačima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.