U trendu

Lepotan iz Italije: Dino Ferrari

Po imenu ovog lepotana moglo bi se zaključiti da je u pitanju atraktivan italijanski glumac, pevač, plejboj ili muški potomak neke bogate italijanske porodice (perspektivan mladoženja). Međutim, nijedna od tih mogućnosti nije prava. Lepotan iz Italije pod ovim imenom je prelepi italijanski automobil iz porodice Ferrari.
Lepotani iz Ferrari-ja već su se pojavljivali pod ovim imenom, ali je od poslednjeg proteklo dovoljno vremena da je pravi trenutak da se pojavi novi. O njemu se govori već dve godine na sajmovim i skupovima proizvođača i ljubitelja automobila. U oktobru 2006. godine objavljeno je (Auto Week) da je Dino realniji nego ikad i da se nalazi u ranoj fazi razvoja u saradnji s Maserati-jem. Govorkanja su u 2006. praćena i zvaničnim izjavama predstavnika kompanije da će se pristupiti realizaciji Dino Ferrari-ja. Te izjave su zatim demantovane, ali se s govorkanjima nastavilo. S pravom, jer su se nedavno u sredstvima informisanja pojavile i prve fotografije Dino Ferrari koncepta.
Kompanija Ferrari nije mogla više da porekne verodostojne informacije ove vrste, pa su usledile konkretne najave lansiranja Dino Ferrari-ja. Po njima bi on trebalo da se pojavi u prodaji u 2009. godini, dok se njegovo debitovanje očekuje za tri meseca. Već u septembru ove godine na Sajmu automobila u Frankfurtu pojaviće se izložbeni model, kojim će se predstaviti nov koncept Dino Ferrari. Da li će se to zaista i dogoditi u tako kratkom vremenu – videćemo (nažalost, ne uživo na sajmu u Frankfurtu).
Po novom konceptu koji se najavljuje, Dino Ferrari će biti (kako slike pokazuju) zaista pravi lepotan. Izgledom podseća na svog prethodnika. Motor (V8 sa 400 konjskih snaga) smešten je u sredinu, a maksimalna brzina mu je 300 km/h. Karoserija će mu biti napravljena od karbonskih vlakana, a kočioni sistem od karbona. Po karakteristikama i specifikacijama Dino Ferrari će biti u rangu konkurentskih automobila Aston Martin Vantage, Audi R8 i Porsche 911. S cenom od oko 100.000 dolara biće to najjeftiniji Ferrari-jev model.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.