Lexus LS 600h L

Lexus LS 600h L predstavlja vrh ponude japanskog proizvođača ove premijum klase automobila, čudo tehnike s istoka Azije, koje je namenjeno onima čija zarada može da priušti užitak koji vredi preko 110.000 evra. Čari lepote koju život može da pruži nalaze se na zadnjem desnom sedištu. Ono je opremljeno paketom za opuštanje, koji uključuje nepokretnu zadnju centralnu konzolu. To sedište se naginje do 45 stepeni i ima produžetak za noge. Na daljinskom upravljaču izaberete koji masažu želite, šijacu ili akupresuru ramena i donjeg dela leđa, i dok na ekranu – koji pomoću drugog daljinskog upravljača spuštate s donjeg dela krova – gledate (i na 19 zvučnika slušate) svoj omiljeni film, put u raj počinje.
Ovo vozilo pokreće najsnažniji hibridni motor na svetu, Tojotin V8 motor, koji daje snagu motora sa 12 cilindara uz potrošnju 3,0-litarskog V6 agregata. Sistem funkcioniše kao i kod ostalih Tojotinih i Leksusovih hibrida. Dakle, baterija omogućava automobilu pokretanje i blago održavanje brzine bez korišćenja benzinskog motora. Bateriju pune kočenje i vožnja bez pritiska na papučicu gasa, a moćni benzinski agregat aktivira se po potrebi, kada sistem proceni da automobilu treba više snage. Sve što se dešava pratite na dva ekrana, pa je lako shvatiti i u praksi koristiti hibridni sistem.
Vozačevo mesto nema masažu, ali nije ništa manje loše. Sve što je na usluzi deluje prosto savršeno, čemu Leksus kao luksuzna Tojotina marka i teži. Menjač je automatski, volan je u kombinaciji drveta i kože, a na dohvat ruke su vam i mnogobrojne komande sistema kojima je Lexus LS 600h L opremljen. Od sistema koji se ne sreću često tu su napredni sistem za otkrivanje prepreka, sistem za upozorenje o mogućoj nesreći, za zaštitu pre sudara odnazad, kamera za vožnju unazad i još mnogo drugih tehnički sofisticiranih pomagala. Naravno, Lexus LS 600h L napravljen je bez puno kalkulacija o ceni vozila. Možda zvuči pomalo preterano, ali je tako. Ko želi sve ovo, treba to i da plati. Osnovni model košta 115.800 evra, nešto jači s paketom opreme Executive 122.000 evra, a najjači model s paketom opreme President 133.600 evra.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.