Lista najizdržljivijih automobila koji mogu da pređu najviše kilometara: Pogađate li ko je na prvom mestu?

Nedavna studija koju je sprovela stranica iseecars.com analizirala je dva miliona automobila, kamioneta i SUV-a kako bi utvrdila koja vozila imaju potencijal za najduži životni vek na putevima.

Koja su glavna saznanja:

Dominacija Tojote: Vozila marke Tojota su najbolji izbor za dugotrajne automobile, sa šest od top 10 i 10 od top 20 mesta na listi. Zanimljivo je napomenuti da nijedan od najboljih automobila nije model marke Lexus.

SUV-ovi i kamioneti: Veliki SUV-ovi i kamioneti obično traju najduže, čineći polovinu liste top 20. Ova vozila su generalno velika, teška i izdržljiva.

Velika trojka

Tri najbolja vozila s najvećim potencijalom za dugotrajnost su:

Tojota Sequoia: 296.509 milja (oko 477.000 kilometara)

Tojota Land Cruiser: 280.236 milja (oko 451.000 kilometara)

Ševrolet Suburban: 265.732 milja (oko 427.000 kilometara)

Studija takođe uključuje podatke o nekoliko drugih vozila koja su takođe sposobna za dug život na putevima. Među njima su sedani poput Tojota Prius, Tojota Avalon i Tojota Camry Hybrid, koji nude izuzetnu ekonomičnost goriva.

Takođe je istraženo i trajanje kamioneta i minivenova, pri čemu se Tojota Tundra, Honda Ridgeline i Tojota Tacoma ističu kao top tri kamioneta. Među minivenovima, najdugotrajniji su Tojota Sienna, Honda Odyssey, Dodž Grand Caravan i Kia Sedona.

Važno je napomenuti da ovi podaci ne garantuju da će svako vozilo dostići ove kilometraže, ali sugerišu da imaju potencijal za to ako se redovno održavaju i brinu o njima, napominje Autoweek, a prenosi N1.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.