Maybach Zeppelin: vrhunska doza luksuza na nemački način

Legenda se vratila. Maybach Zeppelin je tridesetih godina prošlog veka bio najluksuzniji putnički automobil na svetu (pokretao ga je moćni V12 motor sa 200 KS, a jurio je 170 km/h), a sedam godina pošto je Mercedes 2002. oživeo nemački brend koji se ugasio početkom Drugog svetskog rata, ponudiće ograničenu, još ekskluzivniju seriju pod ovim kultnim imenom. Sa strane automobila nalazi se elegantna linija koja je drugačije boje od karoserije, a stapa se sa zadnjim svetlima. Ove boje biraju kupci. Posebni su i 20-inčne felne, retrovizori i izduvne cevi.
Maybach Zeppelin biće proizveden u samo 100 primeraka, a potencijalni kupci će moći da biraju između dve karoserijske verzije – 5,7-metarske i 6,2-metarske, baš kao i kod "običnog" Maybach-a. I motor je isti, 6-litarski V12 s dva turbopunjača, ali je na njemu radilo Mercedes-ov AMG odeljenje, pa je sada umesto standardnih 612 KS dobio 640 KS sa 1000 Nm obrtnog momenta. Ovu krstaricu od 2.735 kg do 100 km/h motor potera za samo 5,1 sekundi, što je nedostižno i mnogim sportskim automobilima, a krajnja brzina je elektronski ograničena na 250 ili 275 km/h, zavisno od vaše želje. Originalna bočna linija drugačije boje na karoseriji i natpisi Zeppelin na pragovima, pored motora i centralne konzole, daju do znanja da se radi o posebnoj seriji.
Međutim, još je impresivnija unutrašnjost Zeppelin-a, koja pruža predsednički komfor, posebno putnicima na zadnjoj klupi. Pozadi su dva raskošna kožna sedišta, odvojena širokom centralnom konzolom iz koje se izvlači pregrada i mali šank za dve čaše za šampanjac s logom Zeppelin-a. Mesta za noge ima u izobilju, a pod je presvučen tepihom od jagnjeće kože, na koji biste se teško usudili i da kročite u cipelama. Mirisna kugla nalazi se u centru automobila, a iz nje se raspršuje mirisna nota po vašoj želji. Parfem proizvodi najveći svetski proizvođač mirisa – Givaudan. Jedno punjenje kugle kupca će koštati neverovatnih 3.950 evra, naravno, bez poreza. Početna cena ovog automobila (u Nemačkoj), i to manjeg modela, iznosi 406.000 evra, a većeg 473.000 evra. Naravno, sa svakim posebnim zahtevom kupca taj iznos se astronomski povećava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.