U trendu

Mehaničari otkrivaju 5 automobila s kojima nećete preći ni 160 hiljada kilometara

Kada su u pitanju velika ulaganja u život, automobil je pri vrhu liste. To svakako nije jeftino – čak i ako kupujete polovne – što znači da uvek treba da istražujete pouzdane brendove i modele. Iako postoji nekoliko stručnih rangiranja dostupnih na mreži, možda biste želeli da uzmete u obzir i mišljenje ljudi koji vide automobile u najgorem stanju: mehaničari. Nekoliko zaposlenih u Accurate Automotive, mehaničarskoj radnji u Koloradu, otkrili su automobile za koje ne veruju da će preći ni 100.000 milja, odnosno 160.000 kilometara, piše Best Life.

Mercedes

Prvi na listi je Mercedes. U rangiranju pouzdanih automobila u okviru Consumer Reports (CR) iz novembra 2023. Mercedes-Benz je bio pretposlednji od 30 vozila. Prema CR-u, brendovi automobila se ocenjuju na osnovu povratnih informacija članova, a zatim stručnjaci proučavaju 20 grešaka u rasponu od smetnji do značajnih problema. Ozbiljnost svakog problema se zatim meri da bi se stvorio predviđeni rezultat pouzdanosti između 1 i 100. Na skali iz 2023. Mercedes je postigao samo 23 od 100.

Jeep

Mehaničari onda tvrde da nijedan Jeep neće preći 100.000 milja. Prema podacima CR, Jeep je prestigao Mercedes, ali samo za nekoliko poena. Brend je dobio samo 26 od 100 poena.

Audi

Sledeći je popularni Audi. Mehaničari ističu da Audi ima dobar enterijer i performanse, ali da, mehanički, ovi automobili mogu biti veliki problem nakon 100.000 milja. Audi je takođe na dnu CR-ove liste pouzdanih vozila, na 19. mestu sa ocenom 43 od 100.

Chevrolet

Takođe je malo verovatno da će preći veliku kilometražu, opet u skladu sa podacima CR-a. Chevrolet je rangiran na 20. mestu od 30 i dobio je ocenu 43 od 100. Međutim, vredi napomenuti da je Chevrolet Equinox imao visoku ocenu pouzdanosti među brendovima na CR-ovoj listi.

Bilo koji vrhunski brend

Konačno, jedan mehaničar za tačne automobile nudi širu procenu automobila koji neće trajati 100.000 milja, ukazujući na vrhunske, luksuzne automobile uopšte. S obzirom na to da su ovo najskuplja vozila, pomislili biste da ćete imati zagarantovanu dugovečnost uz veću investiciju — ali to nije uvek slučaj.

Prema CR, nekoliko potrošača je imalo problema sa luksuznim automobilima, uključujući Mercedes, Volvo, Audi i Cadillac. Svi su bili na dnu liste. Međutim, Leksus, Porsche i BMV su tri brenda koji su ušli u prvih 10 u pogledu pouzdanosti. Leksus je zauzeo prvo mesto, čak i više od poznatih pouzdanih brendova Tojote i Honde, sa ocenom 79 od 100.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.