Mi smo za NISMO 350Z

Jedan od najpopularnijih japanskih automobila koji su se pojavili u 2007. godini je Nissan-ov NISMO 350Z. U prodaji na tržištima širom sveta pojavio se u julu ove godine, pa se nakon prvih meseci vožnje i testiranja može reći da se pokazao odličnim. Njegov sportski dizajn i mnoge nove tehnologije primenjene u izradi učinile su ga idealnim izborom za ljubitelje sportske, udobne i atraktivne vožnje.
Nissan NISMO 350Z napravljen je u Nissan-ovoj 37 godina dugoj istoriji proizvodnje automobila Z linije. U Americi je debitovao na Internacionalnom sajmu automobila u Njujorku. Pripada Z Coupe liniji i peti je redizajniran model ove serije u 2007. godini. Obogaćen je novim detaljima i dodatnom opremom, kako bi se ostvarile što bolje performanse. Njegove dimenzije su 4,3 x 1,82 x 1,32 metra, a težina 1.522 kg. Napravljen je s klasičnim pogonom na zadnje točkove. Aerodinamična linija mu je izrazita i u odnosu na prethodne modele ove serije unapređena dodatnim elementima s prednje i zadnje strane.
Ovaj sportski model pokreće agregat koji raspolaže sa 306 konjskih snaga pri brzini rotacije motora 6.800 obrtaja u minuti, dok mu je obrtni moment 228 Nm (njutn metara). Maksimalna brzina rotacije iznosi 7.500 obrtaja u minuti. Zapremina motora je oko 3,5 litara, a njegova prosečna potrošnja 12,5 litara na stotinu pređenih kilometara. Transmisija je standardna šestostepena. Zanimljivo je da je ovaj model ponuđen samo s takvom varijantom menjača, mada se u ponudi obično pojavljuje i varijanta automatske transmisije.
U svim modelima Nissan NISMO 350Z ponuđene su kao standardne mnoge savremene tehnologije – TSC (Tracing Control System), VLSD (Viscous Limited – Slip Diferential), ABS (Anti-lock Braking System), EBD (Electronic Brake force Distribution) i druge. U skladu sa spoljašnjim sportskim stilom i dizajnom, unutrašnjost Nissan-a NISMO 350Z takođe se odlikuje udobnošću i stilom, s crnim sedištima osveženim crvenim detaljima. Ovaj automobil je ponuđen u crvenoj, crnoj, srebrnoj i beloj boji. Završimo kratku priču o ovom sportskom modelu podatkom o ceni, koja iznosi oko 38.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.