Mnogi su probali i tvrde da deluje: Metoda koja će vaš automobil rashladiti očas posla (VIDEO)

Nije nam biti lako, jer smo suočeni sa vrelim talasom, a izuzetno je važno u ovakvim okolnostima paziti na zdravlje – nemojte misliti da se tragedije događaju samo drugima, budite oprezni i ne precenjujte svoje telo.

Sedati u pakleno vruć automobil, ne samo da je vrlo neugodno, već može biti i opasno. Imali klima uređaj ili ne, ovaj trik pomoći će vam da automobil koji je stajao na suncu rashladite za manje od jedne minute. Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za 10-tak stepeni.

Sve što trebate napraviti je: Spustiti prozor na suvozačevoj strani i zatvoriti vrata pa vozačeva vrata otvarati i zatvarati.

Dodatni saveti:

Dobro je na sedišta, posebno ako su kožna, staviti nekakav pamučni materijal (staru majicu, čaršaf…) – tako će biti lakše sesti na njih jer neće biti toliko vruća.

Volan je dobro zaokrenuti u stranu kod parkiranja, tako će, kad se vratite i stavite u početni položaj, najvažniji deo (gde su vam dlanovi) biti hladan.

Uz to, pre napuštanja automobila na menjač stavite neku navlaku, može i stara čarapa, pa ni on neće biti toliko vruć kad ponovno sedne za volan.

Prilikom parkiranja je dobra ideja ostaviti malo otvorene prozore kako bi vazduh stalno cirkulisao, prenosi 24sata.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.