U trendu

Ovih 7 stvari ne smete da držite u automobilu koji ste ostavili na suncu, rizikujete mnogo

Pored mogućnosti krađe, određene predmete nikako ne smete ostaviti na suncu u automobilu ako mislite da ih ponovo koristite. Automobil koji je parkiran na direktnoj sunčevoj svetlosti može da dostigne ogromnu unutrašnju temperaturu za samo sat vremena.

Ipak nije samo reč o laptopu i sličnim predmetima koji će loše reagovati na toplotu, na ovaj način možete oštetiti i druge predmete poput kućnih aparata.

Činjenica je da takvi aparati osim što se mogu oštetiti mogu i postati prava opasnost.

1. Aerosolne limenke

Njih treba čuvati samo u provetrenoj prostoriji, a reč je o limenkama u kojima se prodaje dezodorans, ali i čuva hrana, boja, insekticidi… To stvara mogućnost eksplozije, što može biti opasno za osobe koje se nalaze u automobilu.

2. Lekovi

Da bi bili efikasni moraju se čuvati na sobnoj temperaturi kako bi bili efikasni. Dakle, ako ih ostavite u automobilu na visokoj temperaturi moguće je da će se moć leka smanjiti.

3. Krema za sunčanje

Ekstremne temperature mogu uticati na kremu da bude manje efikasna, te vas verovatno neće zaštiti od Sunca kada to bude bilo potrebno. Ako volite da imate kremu za sunčanje pri ruci u svom automobilu, ali ne želite masni nered po unutrašnjosti, isprobajte kremu za sunčanje s mineralnim puderom koji dolazi s četkom.

4. Sredstvo za dezinfekciju ruku

Prema pričama koje kruže na Internetu, sredstvo za dezinfekciju ruku može eksplodirati ako se ostavi u vrućem automobilu. Iako bi formule na bazi alkohola mogle eksplodirati ili se zapaliti kada su izložene plamenu, malo je verovatno da će se to dogoditi zbog visokih temperatura u automobilu.

5. Hrana

Osim što se hrana može pokvariti, određena će potpuno izgubiti svoj oblik i teksturu kao što je na primer čokolada. Ako planirate neki piknik zbog čega su vam potrebne namirnice u kolima obavezno nabavite rashlađenu torbu!

6. Piće

Piće takođe može biti osetljivo, niko ne želi da pije toplu vodu ili pivo, zato stavite neki led. Ipak ni plastična ambalaža nije neko rešenje, jer hemikalije u plastici mogu iscureti ako su izložene ekstremnoj toploti.

7. Naočare

Ako ostavite naočare predugo na Suncu u automobilu moguće je da će se okvir iskriviti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar