U trendu

Može biti opasna po život: Ako u autu držite flašicu vode, odmah je bacite (video)

Tokom letnjih dana svaki vozač trebalo bi da ima barem jednu flašu vode u automobilu. Ali, jeste li znali da obična flaša vode može biti opasna po život?

Vrući letni dani su pred nama, a vatrogasci su odlučili da svim vozačima pokažu kako flaša vode u automobilu može izazvati požar.

Flaša puna vode može pojačati sunčevu svetlost i u najgorem slučaju izazvati požar. Američki vatrogasci snimili su video u kojem upozoravaju vozače na ovu neželjenu i opasnu situaciju. U njemu su pokazali kako se list papira može zapaliti i upozorili da se isto može dogoditi i s drugim zapaljivim materijalima.

Vatrogasci ističu da ako automobil provede dva i po sata na suncu bez upaljene klime, temperatura u njemu može biti i do 88 posto viša od spoljne.

Osim problema s požarom, treba napomenuti i da nepropisno postavljena flaša u automobilu može predstavljati opasnost za vozača i njegove putnike. Kako piše Auto Klub, ako automobil vozi brzinom od 60 km/h i naglo zakoči, flaša od jednog litra imala bi silu od 60 kilograma, poput projektila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar