Najnapredniji Suzuki-jev motocikl

Za predstojeću 2008. sezonu moto-trka Grand Prix japanski Suzuki pripremio je i zvanično predstavio svoj adut. To je motocikl 2008 GSV-R, koji pripada drugoj generaciji Suzuki-jevih modela zapremine 800 kubnih centimetara. Tokom zime napravljena su opsežna testiranja s vozačima Krisom Vermulenom (Chris Vermuelen) i Lorisom Kapirosijem (Loris Capirossi) i definitivno se došlo do konačne verzije prototipa za narednu sezonu.
U razvoj ovog modela kodnog imena X-RG1 uključile su se sve raspoložive snage Suzuki-jevog razvojnog tima, koje su potpuno pratile povratne informacije GP trkačkog tima i Suzuki-jevih test-vozača. Tako se došlo do znatnog napretka u ubrzanju, aerodinamici, performansama i elektronskim sistemima. Motor je baziran na V-4 agregatu, korišćenom i u modelu za prethodnu sezonu. On se odlično pokazao, čak i na vrlo teškim stazama. U novom modelu ostvareno je poboljšanje obrtnog momenta pri manjem broju obrtaja, neznatno je poboljšano ogibljenje, a smanjena je i potrošnja goriva.
Sva ta unapređenja poboljšala su ukupne vozne osobine ovog atraktivnog i tipično trkačkog GP modela. Još neke izmene (unapređenja) napravljene su i u dizajnu ovog modela, mada je on u osnovi potpuno baziran na prošlogodišnjem modelu. Malo su mu poboljšane i performanse pri promeni pravca, a tim performansama doprinose i tradicionalno kvalitetne Bridgestone gume. Na taj način je Suzuki-jev GP tim potpuno spreman za predstojeću sezonu, u kojoj će nastupati (s pomenutim vozačima) na 18 različitih trkačkih staza raspoređenih po čitavoj površini Zemljine kugle.
Vozači su takođe vrlo zadovoljni karakteristikama prikazanog prototipa, a dopada im se i njegov dizajn u atraktivnoj plavoj boji. O novom modelu vozači i ostali učesnici GP projekta rekli su da je to dosad najsloženiji i najnapredniji Suzuki-jev motocikl u moto GP šampionatu. Prema tome, očekivanja čitavog Suzuku-jevog GP tima za predstojeću sezonu vrlo su ambiciozna. Oni smatraju da su u potpunosti spremni i očekuju pobede na predstojećim trkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.