U trendu

Ne radi vam ključ automobila? Možete ga popraviti sami, ne treba vam mehaničar

U slučaju da vam ključ automobila ne radi, često je prva pomisao da se vratima od automobila nešto nije u redu ili da se ključ jednostavno poigrava sa vašim strpljenjem. Ako se nađete u takvoj situaciji, jedan poziv mehaničaru se može činiti kao primamljiva ponuda, ali ekspertkinja za automobile i korisnica društvene mreže TikTok u svom videu tvrdi da taj problem možete rešiti i sami da ne morate plaćati mehaničara, prenosi Net.hr.

Viralan video koji je na TikToku u samo nekoliko dana prikupio 60.000 pregleda, ekspertkinja je objasnila da je najčešći razlog zašto automobili ne reaguju, prazna baterija, a u nastavku je objašnjeno kako ga osposobiti uz minimalan napor.

@master_driver666

What should I do if the car key is out of power?#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 – Master driver – Master driver

Zamena baterije

„Ako ključ od automobila ne otvara vrata, to je obično zato što je baterija ključa prazna. Otvaramo otvor za ključ od automobila gde je baterija, izvadimo bateriju, zatim kupimo bateriju istog modela i stavimo je u mesto namenjeno za bateriju Sada se vrata mogu otvoriti“, rekla je ona u objavi.

Osim toga, otkrila je još nekoliko trikova koji nam olakšavaju brigu o limenom ljubimcu, pa je u jednom videu otkrila kako da zameni staklo razbijenog retrovizora, kako da dobije prostor između hauba i karoserija, a šta da radite ako osetite miris benzina u trenutku uključivanja klima uređaja. To je i njen najgledaniji video.

Zamena retrovizora

Ako je staklo vašeg ogledala izgrebano ili slomljeno, možete ga ukloniti ključem od automobila. Koristite ga tako što ćete ga postaviti na ivicu stakla i jačim pritiskom gurnuti staklo iz retrovizora. Cena novog ogledala naručenog preko interneta je, kako kaže, jednaka jednom obroku, a novo staklo stavite na mesto gde je bila staro ogledalo, pritisnete ga i kada čujete da klikne i sedne na pravo mesto, sigurni ste da ste sve uradili kako treba.

@master_driver666

Tips for replacing car parts.#driving #skills #tips #knowledge #fpy

♬ 原聲 – Master driver – Master driver

Rešavanje neprijatnog mirisa klima uređaja

Ako nakon uključivanja klima uređaja osetite neobičan miris, to znači da treba da očistite filter klima uređaja. Pređite na suvozačevo sedište gde se nalazi kupe, otvorite ga i u donjem desnom uglu ćete pronaći dugme.

Potrebno ga je stisnuti, a nakon toga će odeljak pasti i videćete filter klime. Očistite ga, vratite i neprijatan miris će nestati.

Kako doći do više prostora?

„Kada podignete haubu, videćete dva crna dugmeta koja treba da se okreću u smeru kazaljke na satu da biste ih dobro zategli. Ovo bi trebalo u velikoj meri da smanji prostor između haube i karoserije automobila“, savetovala je ekspertkinja.

Iako ovo nije veliki problem, uvek je vredno zategnuti sve delove automobila koji su se vremenom olabavili.

„Hvala za svu tvoju mudrost!“, „Ovo su najkorisniji saveti, hvala ti!“, „Hvala na ovim jednostavnim stvarima koje mogu da mi uštede novac“, napisali su pratioci ispod njenih objava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.