Niste ni svesni koliko ovo dugme u automobilu može biti opasno: Evo kako se jedino ispravno koristi

Znate li kako se pravilno koristi dugme za spoljnu i unutrašnju cirkulaciju vazduha na automobilima? Iako mnogi možda znaju kako bezbedno i brzo doći od tačke A do tačke B u svojim vozilima, možda ipak ne znaju baš sve funkcije koje njihov limeni ljubimac poseduje. Ali srećom, jedan iskusni vozač podelio je svoju preko potrebnu mudrost.

TikToker koji se bavi savetima za automobile pokazao je kako se ispravno koriste dugmići za cirkulaciju vazduha  u automobilu.

@chegeceping

Are you using these air-conditioning buttons on the car correctly?#howto #cartok #car #automotive #driving #drivingskills #drivingtips #drivingschool #foryou

♬ 原聲 – 车哥测评 – 车哥测评

„Nemojte bez veze pritiskati ovo dugme na automobilu, vrlo je opasno. Mnogi ljudi voze automobil više od 10 godina, ali ne znaju kako se koristiti unutrašnju i spoljnu cirkulaciju na automobilu“, rekao je TikToker.

TikToker je zatim počeo da objašnjava ‘ispravnu upotrebu’ dugmeta unutrašnje i spoljne cirkulacije vazduha. „Nakon što se automobil izloži suncu, velika količina formaldehida i drugih štetnih gasova će se emitovati unutar automobila.“ TikToker je ponudio brzi vodič u kojem se razlikuje dva dugmeta za cirkulaciju i pod kojim okolnostima ih koristiti. „Kada uključimo klima uređaj u automobilu, prvo moramo uključiti spoljnu cirkulaciju na 10 minuta kako bismo raspršili štetne gasove i zatim uključite unutrašnju cirkulaciju“.

Drugi slučaj je kada postoji saobraćajna gužva: „Moramo uključiti unutrašnju cirkulaciju tako da izduvni gasovi izvan automobila ne mogu ući u automobil“.

„Treće, kada pada kiša, moramo uključiti spoljnu cirkulaciju, a zatim prilagoditi način izduvavanja tako da on duva samo u stakla, na taj način se staklo više nikada neće zamagliti.“ Četvrti i poslednji put kada bi vozači trebalo da uključe spoljnu cirkulaciju je ‘pre parkiranja zimi’ kako se stakla ne bi ‘lako smrzla’ narednog jutra, prenosi Klik.hr.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.