U trendu

Novi Citroen C3: nastavak dobre tradicije

Citroen C3 ima ambiciozan cilj – da zameni bestseler koji je pronašao put do preko dva miliona zadovoljnih korisnika. Ka ispunjenju tog cilja krenuće tako što će uzeti ono najbolje od prethodnog modela i načiniti korak dalje. Zgodan, mlad i inteligentan, tako Citroen opisuje svoj novi C3, koji će se na tržištu pojaviti u novembru ove godine.
S dužinom od 3,94 m, širinom od 1,71 m i krugom okretanja od 10,2 m, novi C3 ima dimenzije koje su savršeno prilagođene vožnji u gradu. Istovremeno, raspolaže i s dosta prostora u kabini, što mu omogućava da zadovolji zahteve nametnute njegovim novim statusom prvog vozila u porodici i srednjeg vozila u gami prodaje Citroen-a. To dokazuju poboljšan i (za ovu klasu) veoma izdašan prtljažni prostor zapremine 300 litara, veći prostor za kolena za putnike pozadi, kao i brojne pregrade i poluvisoka sedišta, koja olakšavaju pristup i preglednost.
U proizvodnji ovog gradskog automobila Citroen koristi kvalitetne materijale visoke klase, kao što su armaturna ploča obložena termički obrađenim materijalom i naglašena poprečnom letvom u sivoj boji ili od brušenog aluminijuma. U unutrašnjosti će se naći brojni hromirani ukrasni elementi. Pored audio sistema RD4 MP3, USB Box-a (priključak USB + utičnica, potpuna kompatibilnost sa iPod-om, komplet za telefoniranje bez ruku Bluetooth) i navigacije MyWay, C3 će ponuditi i potpuno nov Hi-Fi sistem koji pruža osećaj prave koncertne dvorane.
Citroen C3 će biti ponuđen u varijanti sa HDi motorom od 90 KS i emisijom od 99 grama CO2 na 100 km. Do 2011. godine pogonske opcije biće proširene novim motorima, koji će uključivati sistem start/stop nove generacije. Kada je reč o verzijama s benzinskim motorom, nova generacija motora s tri cilindra osiguraće emisiju štetnih gasova koja je niža od 100 grama CO2 na 100 km. Citroen C3 će biti automobil s najvećim vetrobranskim staklom i najmanjim krovom na tržištu. Svojom veličinom vetrobransko staklo Zenith povećava vidno polje putnicima napred za 80 stepeni prema gore. Premijerno predstavljeno u svetu, progresivno zatamnjenje omogućava blag prelaz između snažne zaštite od sunca iznad putnika napred i uobičajene transparentnosti za pogled prema napred.

Napišite komentar