U trendu

Novi Fiat Doblo

Popularni italijanski MPV model Doblo, koji se kupcima nudi u putničkoj i dostavnoj varijanti, već je zašao u godine, pa teško izlazi na kraj s mlađom konkurencijom. Zbog toga Fiat lansira novu generaciju, koja će, pored promena u dizajnu, doneti odlično opremljen prostor za pet ili sedam osoba u dva ili tri reda sedišta, zavisno od toga da li je reč o kraćoj ili dužoj verziji. To će omogućiti odličan međuosovinski razmak od 2,755 metara.
S druge strane, oduševljavaju i prevozničke sposobnosti sa zapreminom prtljažnog prostora od čak 4,2 kubna metra (mogućnost prevoza tereta dužine do 2,2 metra) i nosivost od 1.000 kilograma. Dizajnerske promene vidljive su na celom automobilu, pa su napred novi branik, maska hladnjaka i masivna svetlosna grupa po uzoru na modele Fiat Punto Evo i Fiat Bravo. Bočnu liniju ulepšavaju naglašeni lukovi blatobrana, rastuća linija krova i masivni retrovizori s ugrađenim pokazivačima pravca, a zadnji deo deluje originalno s velikom staklenom površinom kod putničke, odnosno vratima kod dostavne verzije.
Unutrašnjost je takođe osvežena novim linijama kokpita i boljim materijalima, a tu su, očekivano, i dosta bogatiji paketi opreme. Ponuda motora uključuje tri dizel i jedan benzinski agregat. Multijet dizel agregati razvijaju 90, 105 ili 135 KS, a benzinski 95 KS. Pored standardnih menjača, u ponudi će se naći i robotizovani Dualogic menjač, dok se nešto kasnije očekuje ugradnja i start/stop sistema. Fiat Doblo će se u sklopu novog ugovora Fiat-a i Chrysler-a oprobati i na tržištu SAD, pod markom Dodge. Cene bi trebalo da budu nešto više u odnosu na prethodni model.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.