Novi Nissan Qashqai

Novi Nissan Qashqai nastavlja put svog uspešnog prethodnika, koji je od predstavljanja u martu 2007. godine prevazišao sva tržišna očekivanja i ponudio zanimljivu alternativu tradicionalnim hatchback kompaktima. Dodatni uspeh osigurala je i produžena verzija Nissan Qashqai+2 s dodatnim parom sedišta. S obzirom na dobru prihvaćenost, kompaktni japanski SUV nije znatnije menjan, ali je dobio nekoliko novih detalja, kao što su branici, maska hladnjaka, svetla, poklopac motora, naglašeniji blatobrani i slično, dok se pozadi primećuju veća svetla u LED tehnologiji. Pored detalja koji ga čine agresivnijim i atraktivnijim automobilom, Nissan Qashqai je dobio i dve nove boje karoserije (magnetikcrvena i mineralsiva), kao i redizajn 16-inčnih i 17-inčnih aluminijumskih felni.
Iako čisto kozmetičke prirode, "peglanje" karoserije pozitivno se odrazilo i na aerodinamiku, a time i na potrošnju goriva. Unutrašnjost je takođe doživela nekoliko izmena. To se pre svega odnosi na instrument tablu, kao i na dodatne pregrade za sitnice, dok je maksimalna pažnja posvećena kvalitetu korišćenih materijala i akustičnoj izolaciji. Blage modifikacije vešanja omogućavaju više udobnosti i kvalitetnije vozne osobine dostojne klasičnog kompaktnog automobila.
Ponuda agregata uključuje proverene benzinske i dizel agregate. Osnovni 1,6-litarski benzinac sa 115 KS dolazi s pogonom na dva točka i petostepenim manuelnim menjačem, dok je jači 2,0-litarski od 140 KS dostupan u verziji s pogonom na dva ili sva četiri točka i u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim ili CVT menjačem. Dizel ponudu počinje 1,5-litarski dCi sa 105 KS s pogonom na dva točka i šestostepenim manuelnim menjačem, dok je 2,0-litarski dCi sa 150 KS dostupan i s pogonom na sve točkove i automatskim i manuelnim menjačem.
Jedan od razloga popularnosti modela Nissan Qashqai jeste bogatstvo opreme. U osnovnom paketu opreme – Visia, nalaze se ABS, EBD, prednji i bočni vazdušni jastuci i vazdušne zavese, aktivni nasloni za glavu, ISOFIX drzač za dečje sedište, manuelni klima-uređaj, radio sa CD-om i priključkom za MP3, Bluetooth, putni računar, servo upravljač koji se može podešavati po visini i dubini, komande na upravljaču, deljiva zadnja klupa, limitator brzine…
Novi Nissan Qashqai na tržištu se nudi s početnom cenom od oko 16.800 evra. S prefinjenim novim izgledom i obogaćenom standardnom opremom još je spremniji da učvrsti vodeći položaj inovativne alternative tradicionalnom hatchback-u. Nissan Qashqai ima fabričku garanciju od tri godine ili 100.000 pređenih kilometara, kao i 12-godišnju garanciju na limariju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.