U trendu

Novi Twingo u mladalačkom duhu

Krajem juna svetskim, pa i nama vrlo bliskim drumovima počeo je da se kreće novi Renault Twingo. Njegova najava priređena je u martu ove godine, kada je i objavljeno da će se novi Renoov model proizvoditi u Novom Mestu u Sloveniji. Kako je najavljeno, 20. i 21. juna priređeno je testiranje novog vozila i konferencija za štampu svih zainteresovanih novinskih kuća s prostora bivše Jugoslavije i mnogih drugih delova sveta.
Reno je dugogodišnji proizvođač malih automobila namenjenih gradskoj vožnji. Prvi Twingo lansiran je 1993. godine i od tada je prodato 2,4 miliona primeraka ovog simpatičnog malog automobila. Najnovija verzija Twinga je deo Renoove strategije razvoja 26 novih vozila različite vrste, među kojima se u kategoriji malih vozila, pored njega, nalaze Clio Campus, Modus i Clio III. Novi Twingo predstavlja idealno rešenje za mlade ljude i one koji se, bez obzira na godine, osećaju mladim. Zasad je u prodaji u Sloveniji i Francuskoj, ali se do kraja leta očekuje i na drugim tržištima širom sveta.
Novi Twingo je malo veći od prethodnog modela i ima dimenzije 3,6 x 1,65 x 1,47 metara. Ponuđene su četiri varijante s različitim motorima, od kojih su tri benzinca i jedan dizel. Sva tri motora s pogonom na benzin imaju zapreminu 1,2 litra, ali se razlikuju po snazi. Najslabiji benzinac ima 60 konjskih snaga, srednja varijanta je sa 75 konjskih snaga, dok je najsnažniji namenjen isključivo GT verziji sa 100 konjskih snaga. Dizel motor je zapremine 1,5 litara i sa 65 konjskih snaga. Poslednja varijanta je, naravno, najekonomičnija i ima potrošnju od samo 4,6 litara na 100 kilometara.
Unutrašnjost novog Twinga je malo luksuznija od prethodnog modela, s malo više prostora na zadnjim sedištima i u prtljažniku. Posebno je prtljažnik pogodan za transport obaranjem zadnjih sedišta, pri čemu se u njemu mogu prevoziti i predmeti duži od dva metra. Komandna tabla je odlično organizovana, s komandama raspoređenim na volanu, meračem brzine u sredini i jedinstvenim uređajem za zabavu pod nazivom Audio Connection Box. On ima odgovarajuće priključke za povezivanje, na primer, sa MP3 plejerom ili nekim drugim uređajem sa USB priključkom radi slušanja muzike.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar