Održavanje automobilske klime

Leto je, vrućina, u automobilima je još gore. Mnogima je to pakao, i tokom boravka na otvorenom i posle ulaska u automobil. Verujemo da se mnogim vlasnicima automobila koji imaju klima-uređaj dogodilo da im je on otkazao poslušnost i da im je besplatno omogućio osećaj boravka u sauni, za koji bi inače morali nešto i da plate. Da se u takvoj situaciji ne biste zatekli i vi, savetujemo vam da redovno servisirate i održavate i klima-uređaj na vašem automobilu. Takođe, preporuka je da se to učini što pre, a ne tek kada nastane problem ili kvar, kada popravka može biti mnogo skuplja od običnog servisa.
Uzrok neefikasnosti klima-uređaja najčešće je smanjena količina rashladnog gasa, zbog čega klima ne može da hladi. Ima automobila u kojima gas drži i po nekoliko godina, ali, nažalost, ima i onih kod kojih ga svake godine treba dopuniti. U slučaju da nedostaje puno gasa, ide se na proveru ostalih komponenti. Pored gasa, poslušnost može da otkaže i kompresor. Jednostavniji je slučaj kada je potrebno samo zameniti semeringe ili gumice, a gori je kada je potrebno menjati kompresor, isparivač ili neki drugi element klima-uređaja.
Mnogi prave kardinalne greške pri korišćenju klima-uređaja. Posle ulaska u automobil u kome "ključa", odmah "nagare" klimu na najbrži stepen duvanja i do kraja snize raspoloživu temperaturu, što uopšte nije preporučljivo. Treba biti obazriv i umeren, jer se tako misli i na vlastito zdravlje. Najbitnije je to da se klima-uređaj u automobilu mora servisirati svake dve godine, pošto se godišnje izgubi 3-8 odsto gasa, a klima treba da radi barem 30 sati mesečno, bez obzira na vremenske uslove, i kad je hladno i kad je toplo napolju. Pored svega ovoga, ne treba voziti na visokim obrtajima s upaljenom klimom, jer se može desiti da vam se raspadne ležaj na kompresoru.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.