Ogrebali ste auto? Uz ova dva kuhinjska sastojka rešite se ogrebotine u trenu

Jedan od najvećih strahova vozača je da će tokom vožnje slučajno izgrebati svoj automobil. Ne morate odmah da očajavate i plaćate skupe popravke farbe, postoji jedno rešenje koje je oduševilo korisnike društvenih mreža, koji tvrde da uz ovaj trik ogrebotine nestaju za tren oka.

Korisnik TikTok-a je podelio odličan metod uklanjanja ogrebotina sa automobila koristeći dva uobičajena predmeta za domaćinstvo, prenosi Mirror. U viralnom videu, koji je prikupio preko 12 miliona pregleda, Viktor Dijas objašnjava: „Kokosovo ulje i alkoholno sirće… pa pomešajte. Zatim obrišite izgrebano područje. Bam… sve je nestalo’.

@victordiastv

How to remove car scratches

♬ som original – Victor Dias – Victor Dias

U onome što izgleda kao ekstremna demonstracija, Viktor namerno oštećuje svoj crveni Rendž Rover oštrim nožem i kamenom samo da bi pokazao svoj trik. Zatim u teglu sipa približno 100 ml sirćeta, umeša dve kašike kokosovog ulja, promeša i krpom od mikrovlakana nanese na ogrebotine.

Naime, sirće izaziva rastvaranje boje i kokosovo ulje popunjava ogrebotine, a rastvorena boja se zatim meša sa kokosovim uljem da bi se boja ponovila. Takođe, stručnjaci iz LeaseCar-a sugerišu da bi i drugi predmeti za domaćinstvo mogli da vam pomognu, uključujući pastu za zube, lak za nokte, lak za cipele, pa čak i alkoholno sirće, što bi moglo biti najisplativije rešenje.

Stručnjak za automobile kompanije Tim Alkok objašnjava: „Ne moraju sve ogrebotine na automobilu da popravljaju profesionalci jer se mogu lako popraviti pomoću nekih jednostavnih „uradi sam“ procedura. Korišćenje laka za nokte ili laka za cipele je odličan način da prikrijete manje ogrebotine. Druge opcije poput paste za zube i boje u spreju su genijalni trikovi za uklanjanje ogrebotina i njihovo nestanak.

Međutim, on upozorava: „Pazite da koristite samo malu količinu proizvoda, poput laka za nokte i sirćeta, jer bi mogli oštetiti lak ako ih koristite prečesto ili u velikim količinama. Koristite male količine odjednom i pazite da je ne ostavite na boji predugo pre brisanja ili poliranja.  Možda će biti potrebno nekoliko pokušaja da se potpuno uklone ogrebotine, ali krajnji rezultat će vam uštedeti mnogo novca’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.