U trendu

Opel Insignia 4×4

Predstavljanjem modela Insignia Opel je ponovo definisao segment srednje klase velikih automobila. S linijom krova sličnoj verziji kupea i snažnim fokusom na dizajn, Opel Insignia postaje perjanica tržišnog segmenta koji upravo doživljava svoj procvat, jer ljudi traže lepo dizajniran automobil koji je ekonomičan, ali opet i zabavan za vožnju. Ceo niz novih i poboljšanih stavki kod "insignije" ukazuju na Opelovu predanost tome da svojim kupcima ponudi tehničke inovacije po razumnoj ceni. "Insignija" koristi novu generaciju mehatroničkog vešanja, koje omogućava personalizovanje ponašanja automobila prema željama vozača.
Zajedno s opcijom podešavanja čitavog doživljaja vožnje iskustvu i željama vozača, koncept vešanja nove "insignije" nudi više udobnosti za sve, kao i sigurno i predvidljivo ponašanje u svim uslovima vožnje. S opcijom FlexRide, koja dolazi standardno u paketu opreme Sport, vozači mogu u potpunosti da prilagode ponašanje vozila i vešanja, i to samo jednim pritiskom na dugme. FlexRide omogućuje vozaču da, pored podešavanja Standard za udobnu vožnju, koja se prilagođava svim stilovima, odabere dinamičnu i sportsku vožnju (podešavanje Sport) ili opuštenije i mekše podešavanje (opcija Tour). Ovo pruža optimalnu stabilnost u svim uslovima vožnje.
Pored toga, od samog predstavljanja dva snažna benzinska motora s turbo punjačima ispod poklopca "insignije" dolaziće s Opelovim sistemom pogona na sva četiri točka najnovije generacije, koji je dobio ime "Prilagodljivih 4X4", a koji unapređuje upravljanje i stabilnost u svim uslovima vožnje. Nudeći optimalno prijanjanje za podlogu, "Prilagodljivih 4X4" stvoreno je kako bi "insigniju" učinilo još dinamičnijom. Oni kombinuju najbolje osobine uobičajenih mehaničkih i hidrauličkih sistema pogona na sva četiri točka. Hidrauličke pločice kvačila kontrolišu se elektronski, kako bi raspodeljivale obrtni moment od nula do sto odsto, između prednje i zadnje osovine. Do 2.700 Nm obrtnog momenta može se prebaciti na zadnju osovinu. Pored toga, u ponudi je i diferencijal s elektronskim ograničenjem (eLSD). Svi dizel i benzinski motori modela Opel Insignia imaju četiri ventila po cilindru i dolaze sa šestostepenim manuelnim sistemom prenosa. Dizel i benzinski motori koji se nude u najjačim verzijama ovog modela mogu se izabrati sa šestostepenim automatskim prenosom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar