U trendu

Opel Insignia Sports Tourer

Opel Insignia, automobil 2009. godine u Evropi, od sada je dostupan i u karavanskoj verziji. Reč je o modelu Sports Tourer, koji prenosi performanse Opelovog automobila srednje klase u segment karavana. Sports Tourer nudi vodeće tehnologije zapakovane u sportsku, visokokvalitetnu karoseriju. Odlikuju ga isti dizajn kao i kod njegove limuzinske verzije. Dizajneri modela Opel Insignia dali su zadnjem delu Sports Tourer-a sofisticiran i istovremeno snažan izgled zahvaljujući povlačenju zadnjeg dela duboko u bočne strane, kao i njihovim dodatnim naglašavanjem velikim, prepoznatljivim i potpuno integrisanim zadnjim svetlima.
Unutra je u ponudi puno prostora za pet putnika i dosta prostran prtljažnik zapremine 1.530 litara. Sports Tourer zadržao je isti međuosovinski razmak od 2,74 metra kao i limuzinska varijanta, dok je osam centimetara duži (4,91 metara). Kako bi se obeležio izlazak Sports Tourer na tržište, dva nova motora pridružiće se već postojećim za limuzinske modele. Prvi među njima je 1,6-litarski turbo benzinski agregat sa 180 KS, koji će biti dostupan s pogonom na prednje točkove, dok će 2,0-litarski biturbo agregat sa 190 KS biti prvi dostupan s pogonom na četiri točka. U bliskoj budućnosti u ponudi će se naći i varijanta ecoFLEX sa 2,0-litarskim CDTI dizel motorom koji će imati 160 KS. Cena modela Opel Insignia Sports Tourer kreće se od 20.000 evra za verziju s 1,6 Ecotec benzinskim motorom do 22.000 evra za 2,0-litarski CDTI dizelski model (110 KS), koji je samo za oko 950 evra skuplji od svog limuzinskog rođaka.
Predstavljanje novog Opel Insignia Sports Tourer na evropskim tržištima ovog proleća biće obeleženo inovativnom kamerom "Opel Eye", koja prepoznaje određene saobraćajne znake i upozorava vozače kada napuste svoju voznu traku. Ostale inovacije su nova generacija prednjih svetala AFL+ koja se preko devet različitih funkcija osvetljenja prilagođavaju uslovima na putu, kao i cenom vrlo povoljna ergonomska sportska sedišta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar