U trendu

Opel Insignia Sports Tourer

Na Pariskom sajmu automobila (od 4. do 19. oktobra) biće predstavljen najnoviji Opelov karavan – Insignia Sports Tourer, koji će kupcima ponuditi vrhunsku tehnologiju u sportskom, visokokvalitetnom pakovanju, što je uočljivo i u samom njegovom imenu. Model Insignia Sports Tourer, koji će se na evropskom tržištu pojaviti u proleće 2009, odlikuje isti sportski, moćan i elegantan dizajn kakav se može videti i kod njegovih limuzinskih rođaka.
Dizajneri su zadnji deo Sports Tourer-a oblikovali na jedinstven, a opet prepoznatljiv način, tako što su poklopac prtljažnika spustili niz bočne ivice i naglasili ga velikim, prepoznatljivim i dobro uklopljenim zadnjim svetlima. Ovaj dinamičan izgled krije unutrašnjost koja nudi obilje prostora za pet putnika, kao i vrlo velik prostor za smeštaj prtljaga. Prtljažnik ima zapreminu 540 litara. Sports Tourer je zadržao isti međuosovinski razmak od 2,74 metara kao i kod limuzinske varijante, a na tu dužinu dodato je 80 mm, pa je karavanska verzija duga 4,91 metar.
Dva nova motora – po zapremini smanjen benzinski turbo motor i novi turbo dizel motor – pridružiće se trenutnoj ponudi od sedam motora dostupnih u limuzinskim verzijama. Varijanta motora ecoFLEX s veoma niskom potrošnjom goriva i emisijom ugljen-dioksida takođe će u skoroj budućnosti biti dodata ovoj paleti agregata. Sigurnost i udobnost u vožnji povećane su uz inovativni mehatronički sistem FlexRide, koji povećava stabilnost i nudi elektronsku kontrolu vešanja u stvarnom vremenu. FlexRide daje vozaču i mogućnost izbora između tri načina vožnje. Pored standardnog prilagodljivog načina, vozač može odabrati i način kod kojeg je u prvom planu udobnost (Tour), ili se može opredeliti za sportsku vožnju. Način Sport čini iskustvo vožnje s Insignia Sports Tourer aktivnijim, jer se menjaju sve postavke međusobno povezanih funkcija, kao što su upravljanje, kontrola gasa, vešanje, pa čak i ambijentalno osvetljenje table s instrumentima. Pored toga, kupci "insignije" mogu se čak opredeliti za novi, sofisticirani sistem Adaptive 4×4, koji aktivno raspodeljuje obrtni moment, kako bi se osigurala vrhunska stabilnost uz optimalno prijanjanje na podlogu i poboljšane performanse upravljanja u svim uslovima vožnje.
Predstavljanje modela Sports Tourer biće obogaćeno svim tehnološkim i tehničkim detaljima viđenim na predstavljanju "insignije", kao što je inovativna kamera Opel Eye, koja čita i pamti saobraćajne znake i upozorava vozača kada nenamerno krivuda ili napusti svoju kolovoznu traku. Ostali inovativni detalji su nova generacija prednjih svetala AFL, koja se prilagođavaju trenutnoj situaciji s devet različitih varijanti, kao i naročito udobna, ortopedski oblikovana ergonomska sportska sedišta. Kao i limuzine, i Insignia Sports Tourer razvijen je u Centru za dizajn i inženjerstvo GM-a Evrope u Rüsselsheim-u. On će se i proizvoditi u fabrici u Rüsselsheim-u, jednom od najmodernijih i najefikasnijih proizvodnih pogona na svetu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar