U trendu

Ovo je najgora stvar koju možete da ostavite u automobilu kada je vruće

Po visokim temperaturama flašica vode nam je neophodan rekvizit na svakom mestu, i to je pohvalno. Ipak, na jednom mestu bolje je biti dehidriran nego rizikovati da vam flašica ostane bez vašeg nadzora u kolima.

Tako barem upozoravaju iz Ajdaha, gde su radnici elektrane doživeli potpuni šok.

– Stajali smo za vreme pauze za ručak i odjednom sam primetio da mi se ispod kontrolne table u kolima dimi. Za sve je kriva flašica vode – kaže Dioni Amučastegui koji je celu situaciju snimio i objavio na Fejsbuku-u.

Plastična flašica u kombinaciji sa suncem dovela je do manjeg oštećenja i progoretine na kožnom sedištu.

A nisu radnici elektrane jedini koji upozoravaju na ovu opasnost. I vatrogasci iz Oklahome su prošle sezone upozoravali su vozače na katastrofu koja bi mogla da se desi u ovoj kombinaciji.

– Sunčeva svetlost probija se kroz flašicu napunjenu vodom koja se ponaša kao lupa. Tečnost i providna plastika pomažu da se vazduh fokusira i može da dođe do pravog požara – upozoravao je Dejvid Ričardson prošle godine.

Činjenica je da se ovakvi slučajevi dešavaju retko, ali činjenica je i da do njih može da dođe. Zato, bolje sprečiti nego lečiti i flašicu vode nosite iz kola sa sobom, ionako će vam više koristiti kada je uz vas.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)