U trendu

Ovo je najskuplji auto na svetu, navodno je prodat za više od 135 miliona evra (foto)

Pokažu li se glasine istinitima, to će značiti da je ovaj Mercedes prodat po tri puta većoj ceni od dosadašnjeg rekordera.

U pitanju je Silver Arrow 300 SLR Uhlenhaut Coupe, a cena koju je postigao je navodno neverovatnih 142 miliona dolara, odnosno 135 miliona evra. Time je jedan jedini auto postigao cenu koja može parirati budžetu grada solidne veličine.

Vest je objavio Hagerty pozivajući se na nekoliko izvora, a iz Mercedesa još nije stigla nikakva potvrda. Automobil je navodno prodat na privatnoj aukciji za najviše desetak odabranih kolekcionara koji je održan 6. maja u Mercedesovom muzeju u Štutgartu.

Pokaže li se vest istinitom, vrlo je verovatno da će novi vlasnik ostati anoniman.

Podsetimo, dosad najskuplji automobil bio je Ferrari 250 GTO iz 1962. godine koji je 2018. godine postigao cenu od 48.405.000 USD. Nakon toga proširile su se glasine da je još jedan primerak ovog modela prodat za čak 70 miliona dolara.

U top 10 najskupljih automobila u istoriji sve su redom Ferariji uz izuzetak dva automobila, Mercedesa W196 iz 1954. godine i Aston Martina DBR1 Roadster koji su oba postigli cenu veću od 20 miliona dolara.

Kad je pak u pitanju Silver Arrow, radi se o trkačkom automobilu koji je proizveden u svega dva primerka. Konkretni primerak je zadnji put viđen u javnosti pre desetak godina na Festivalu brzine u Gudvudu, kad su ga prikazali Sir Džeki Stjuart i Mika Hakinen.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar