U trendu

Ovo su automobili koje najčešće voze psihopate

Rezultati su iznenađujući, a najmanje će se svideti vozačima nemačkih luksuznih marki.

Scrap Car Comparison sproveo je studiju u kojoj su želeli da otkriju kakve automobile najčešće voze psihopate, sebični i samouvereni vozači koji ne mare za ostale učesnike u saobraćaju. Ispitivanjem sprovedenim nad oko dve hiljade britanskih vozača uspeli su definišu idealan automobil prosečnog psihopate.

Omiljena marka psihopata je… BMW

Kao što u Americi vozače Mustanga povezuju s onima koji vole da se bahate u vožnji i završe s razbijenim autom, tako je u Evropi utisak da su vozači BMW-a izuzetno nepristojni, agresivni i drski prema ostalim učesnicima u saobraćaju. Vole i da preteraju s brzinom i generalno krše saobraćajna pravila.

Nešto slično govori i ova studija. Vozači BMW-a dobili su najviše bodova, 12.6 od mogućih 36. Njima za petama su vozači Audija s 11.7 bodova, dok osetno dalje sa 7 bodova Fiat drži treće mesto. Top 5 zaokružili su Mazda s 6.4 boda i Honda s 6.3 boda. Pritom je prosečni rezultat anketa bio 6.6 bodova pa su samo prve tri marke iznad proseka. Zanimljivo, vozači Mercedesa su tek na sedmom mestu, dok su na samom dnu vozači Škode kao oni s najmanje psihopatskih sklonosti. Takav rezultat ukazuje na to da su vozači Škode najmanje impulsivni, odnosno najmirniji u vožnji.

Marka          Bodovi

BMW              12.1
Audi                11.7
Fiat                   7.0
Mazda              6.4
Honda              6.3
Ford                  6.1
Mercedes-Benz    5.9
Citroen             5.8
Volkswagen     5.4
Hyundai           5.3
Renault             5.3
Ostali                 5.3
Volvo                 5.2
Nissan               5.0
Peugeot             4.8
Toyota               4.7
Opel                   4.7
SEAT                 4.3
Kia                     4.2
Škoda                3.2

Bežite od zlatnih i smeđih automobila

Ako govorimo o boji automobila, stvari su jasne. Najviša ocena i 12.7 bodova ide za zlatnu boju, dok smeđa boja osvaja 12.2 boda. Na samom dnu je srebrna s 5.5 i crvena boja s 4.9 bodova, prenosi Index.hr.

Ista studija kaže kako oni s personalizovanim registarskim tablicama imaju skoro tri puta veću sklonost psihopatskom ponašanju od onih sa standardnim tablicama. Imaju 13.8 bodova naspram 5.3 boda onih s normalnim registracijama.

Prema svemu rečenom, ako na putu vidite zlatni BMW sa personalizovanom registracijom – pomerite se u stranu i bežite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)