U trendu

Peugeot 308 CC

Peugeot je pre desetak godina vratio na scenu koncept čvrstog pokretnog krova i ubrzo izbacio modele 206 CC i 307 CC popularišući koncept koji se do tada smatrao rezervisanim samo za elitu. Vrhunac ovih uspešnih modela automobila prve generacije prethodio je predstavljanju modela 207 CC i modela koji je predviđen za lansiranje u skoroj budućnosti – 308 CC. Peugeot je do kraja maja ove godine proizveo skoro pola miliona primeraka modela 206 CC i 207 CC, dok je s modelom 307 CC, koji je predstavio 2003. godine, stigao do više od 175.000 primeraka, čime se pozicionirao kao svetski lider u proizvodnji automobila CC koncepta.
Model 308 CC ističe se prilagodljivošću svog stila, upadljivog je oblika, prožet hromiranim detaljima koji još više uveličavaju njegov elegantni profil, dok LED svetla doprinose jedinstvenoj prepoznatljivosti automobila kako po danu, tako i po noći. U kabini, oblikovana prednja sedišta s integralnim držačima za glavu imaju ugrađen vazdušni ventil koji kao šal širi topli vazduh oko glave putnika. Šira osovina i karoserija u odnosu na model 307 CC donosi veći prostor za noge, a putnicima koji sede na zadnjim sedištima znatno veći komfor. Atraktivna ponuda unutrašnjosti (crna, bež ili vintaž) usklađuje se s bojom karoserije u već popularnim (plava, crvena, crna i siva), ali i nekim novim nijansama (crna perla). Kapacitet prtljažnog prostora je 403 litara u kupe i 226 litara u kabriolet verziji. Glavna prednost mu je, naravno, magično uvlačenje krova za samo 20 sekundi, koliko je potrebno da se automobil pretvori u dinamični kupe ili elegantni kabriolet.
Karoserija Peugeot-a 308 CC konstruisana je da podnese i rasprši energiju frontalnog i bočnog udara, a dopuna tome su sigurnosne mere diktirane oblikom karoserije; one donose vazdušne jastuke integrisane u prednja sedišta i ekskluzivni jastuk za glavu, prvi takve vrste u svetu, koji garantuje efikasnu zaštitu svih delova tela bez obzira na položaj sedišta. Cilj ovih elemenata je dobijanje pet zvezdica na EuroNCAP testu zaštite odraslih putnika.
Ponudu motora čine 1,6-litarski THP turbo benzinski motor od 150 KS i dvolitarski HDi FAP dizel agregat od 140 KS sa šestostepenim ručnim ili automatskim menjačem, prema narudžbi kupca. Od ostalih elemenata posebno se ističu specifične karakteristike modela 308 CC, kao što su automatsko zaključavanje unutrašnjih pregrada, centralna kontrola svih prozora i LED svetla u bočnim retrovizorima. Tu je i širok spektar WIP (World in Peugeot) mogućnosti, od MP3 audiosistema, USB Boxa i hands-free uspostavljanja veze, 3D navigacije i JBL Hi-Fi paketa sa 10 zvučnika, koji nude sistem merenja jačine zvuka koji prepoznaje konfiguraciju kabrioleta i prilagođava joj se. Peugeot 308 CC će biti predstavljen na Sajmu automobila u Parizu u oktobru ove godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar