„Pežo“ na ženevskom auto-salonu 2010.

Na 80. sajmu aytomobila u Ženevi, koji je održan od 4. do 14. marta 2010, francuski proizvođač automobila Pežo (Peugeot) predstavio je nekoliko modela koji karakterišu novi stil i pravac ovog brenda, uključujući i vizuelni identitet. Takođe, obeležen je i jubilej – 200 godina uspešnog postojanja ove kompanije, te istaknuta ambicija da se "Pežoova" pozicija na svetskom tržištu popravi za tri mesta.
U Ženevi je premijerno predstavljen koncept 5 by Peugeot, kojim ovaj francuski proizvođač nastavlja svoju uspešnu istoriju s limuzinama. Njega pokreću hibridni 2,0-litarski dizel motor sa 163 konjske snage, koji je smešten u prednjem delu automobila, i elektromotor, koji je postavljen pozadi, sa 37 KS. Dva motora zajedno proizvode 200 KS, a u kombinovanom ciklusu automobil troši 3,8 litara goriva na 100 km.
U fokusu je bio i RCZ, koji stiže na tržište u aprilu, kao i SR1, koji predstavlja novu "Pežo" filozofiju. Predstavljen je i Peugeot XYbrid 3 Evolution, skuter s pogonom na tri točka, koji pokreću benzinski motor smešten pozadi i električni motori na prednjim točkovima. Takođe je predstavljen i Peugeot iOn, prvi serijski model na struju s četiri sedišta, a zanimljivost za posetioce Sajma automobila u Ženevi svakako je bio i prikaz električnog koncept vozila BB1, dužine 2,5 metara i sa četiri sedišta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.