Porše napravio superluksuznu jahtu, izgleda kao svemirski brod (foto, video)

Superjahta “Royal Falcon One” iz radionice “Poršea” stigla je na tržište i oduševila ljubitelje morskih plovila svojim vanzemaljskim izgledom. Upravo to je i bila namera kompanije s bazom u Singapuru, „Royal Falcon Fleeta“, kada je pristupila “Poršeu” sa željom da zajedno naprave nešto sasvim novo i impresivno.

Opisan kao svemirsko vozilo na vodi, “Royal Falcon One” dizajniran je u stilu katamarana, s dva paralelna trupa, a elegancija mu zasta prati onu luksuznih sportskih automobila. Futurističko plovilo može primiti do deset gostiju. Dva trupa stvaraju potpuno drugačiju plovidbu, a osim toga jahta deluje kao sportski automobil koji se kreće po stazi.

Unutar superjahte nalaze se četiri prostrane kabine za goste i velika spavaća soba s sopstvenom privatnom palubom, sunčanom palubom, đakuzijem i šankom, kao i salonom za posmatranje. Moderni interijer jahte sadrži mnogo bele i plave boje, kao i metalne i drvene površine.

Dizajn “Royal Falcone Onea” započeo je 2009., kada je „Royal Falcon Fleet“ poželeo da napravi plovilo kakvo još niko nikad nije napravio. Jedini uslov bio je da jahta ima konfiguraciju katamarana.

Jahtu su sagradili brodograditelji kompanije „Kockums AB“ u Švedskoj, a celi projekt uspeo je ostane tajna nekoliko godina, koliko je trajala konstrukcija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.