U trendu

Prvi model „Tojote“ iz Australije

Stabilnost, ekonomičnost i atraktivan izgled odlike su novog modela „Tojote“ iz Australije. Model nosi naziv TRD Aurion. Prikazan je u prelepoj crvenoj boji, a fotografije do kojih se može doći preko Interneta prikazuju ga u svoj atraktivnosti njegove spoljašnjosti i unutrašnjosti.
„Tojota Australija“ odnedavno se izdvojila iz matične japanske „Tojote“ i postala nezavisni brend sa skraćenicom TRD (Toyota Race Development), kao što se to već dešavalo s mnogim drugim velikim svetskim proizvođačima automobila u Australiji (AMG se odvojio od Mercedes-a, HSV od General Motors-a, a FPV od Ford-a). Prvi automobil koji se pojavljuje pod novim brendom je upravo ovaj prelepi crveni (mada je ponuđen i u drugim bojama) četvorotočkaš TRD Aurion. Njegov koncept je prvi put prikazan pre godinu dana u Sidneju (Toyota Aurion Sports Concept), a nekoliko meseci nakon toga u Melburnu je prikazana verzija bliska onoj koja će se pojaviti u masovnoj proizvodnji.
Nakon promotivnih predstavljanja, dugo očekivani TRD Aurion konačno se pojavio na tržištu. Ovaj sportski model napravljen je, kako njegovi proizvođači ističu, ne s ciljem da ima vrhunske performanse, već je prioritet dat balansu, njegovoj stabilnosti i ekonomičnosti. I pored takve strategije, može se reći da TRD Aurion ne zaostaje ni po svojim performansama. Njegova motorna snaga je agregat Eaton TVS (Twin Vortices Series) Supercharger. Na australijskom tržištu ovo je prvi automobil u kome se pojavljuje varijanta ovog motora.
Eaton TVS ovoj prelepoj sportskoj „tojoti“ obezbeđuje snagu od 323 konjske snage. Pri tom se on odlikuje i solidnom startnošću – brzinu od 100 km/h (62 mph) dostiže za 6,1 sekundu. Maksimalna brzina koja se njime može ostvariti iznosi oko 250 km/h. Transmisija se obavlja pomoću automatskog šestostepenog menjača, a pogon motora je na prednjim točkovima. Sasvim solidne performanse i, ponovimo još jednom, izuzetna atraktivnost njegovog dizajna dovoljni su razlozi za one koji to mogu da ovaj model odaberu kao pravi. A za to zadovoljstvo biće potrebno izdvojiti oko 60.000 dolara.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.