Rešena misterija: Ko se bolje parkira – muškarci ili žene?

Nedavno je objavljeno istraživanje o saobraćajnim nesrećama na britanskim putevima, koja je otkrilo da bi bezbednost u saobraćaju bila mnogo veća da automobile voze isključivo žene. Ali, kakva je situacija s parkiranjem? Odgovor potražite u narednim redovima.

Osiguravajuća kuča Forbes Advisor napravila je istraživanje na uzorku od 2.000 vozača u Velikoj Britaniji i došla do otkrića da muškarci imaju puno više problema s parkiranjem nego žene, prenosi Jutarnji list.

Jedan od pet vozača (21 posto) učestvovao je u manjem sudaru prilikom parkiranja prošle godine, u poređenju s 14 posto žena. Osiguravajuća kuća je definisala sudar kao udarac u drugo vozilo, stubić, zid ili ogradu.

Čak 16 posto muškaraca udarilo je u drugi automobil ili nepomični objekat bar četiri puta tokom prošle godine dok su parkirali, u poređenju sa samo osam posto žena – navodi ThisisMoney.

Zanimljivo je da uprkos statističkim podacima koji pokazuju da su žene bolje u parkiranju, više od polovine muškaraca (53 posto) ocenjuje sebe kao vešte vozače koji nemaju problema s parkiranjem. Isto to za sebe misli samo 37 posto žena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.