Seat Leon FR – više snage za bržu vožnju

Iako dolazi uz neznatne dizajnerske izmene koje većina neće ni primetiti, malo ko će zanemariti činjenicu da je FR verzija obnovljenog Seat Leon-a snažnija i brža nego ranije. FR je jedna od najboljih kupovina u klasi kompaktnih trkača, jer za 22.235 evra dobijate čak 211 KS. Naime, dorađena verzija poznatog i višestruko nagrađivanog 2-litarskog turbo benzinskog agregata, umesto dosadašnjih 200 KS, sada razvija 211 KS uz istovetnih 280 Nm obrtnog momenta.
Odličan četvorocilindrični motor s direktnim ubrizgavanjem i dalje je veoma uglađen i srazmerno tih u svakodnevnoj, normalnoj vožnji, a kada ste raspoloženi za vožnju za kakvu je FR stvoren, ističu se nešto veća sklonost ka višim obrtajima, kao i fantastična elastičnost. Već pomenutih 280 Nm raspoloživo je u rasponu od samo 1.700 do čak 5.200 o/min. To u vožnji znači vrlo uverljiva međuubrzanja i u petom ili šestom stepenu prenosa. FR serijski dolazi s manuelnim menjačem, ali može biti opremljen i opcionom verzijom koju čini DSG menjač s duplim kvačilom (doplata od 1.445 evra).
U automatskom modu menjanje brzina ide veoma lagano i brzo, što vožnju čini vrlo prijatnom. Brzine se mogu menjati i polugama na upravljaču, koje omogućuju veću kontrolu. Uprkos zadivljujućoj brzini izmene brzina, kao i "elektronskom" međugasu, teško je ne primetiti da je isti menjač u modelu Golf GTI znatno brži. Redizajn nije doneo mnogo promena u unutrašnjosti ovog automobila koji odaje da Seat Leon nije među novijim modelima na tržištu (aktuelna, druga generacija predstavljena je još 2005. godine).
Nezavisno od toga, kabina je solidno, iako nemaštovito izrađena, a serijska sportska sedišta pogađaju retku kombinaciju odličnog držanja tela i udobnosti. Seat Leon FR u osnovnoj verziji s manuelnim menjačem košta 22.235 evra, što je više nego razumna cena za kompakt sa 211 KS. Čak i uz doplatu za DSG menjač, cena se penje na još uvek sasvim dostupnih 23.680 evra. Vešanje modela FR neće oduševiti one željne "trkačkog" užitka, ali hoće kupce koji traže brz kompakt, vrlo dobar u vožnji, koji je istovremeno pohvalno udoban. Ovaj Seatov model svakako može da pruži užitak u vožnji, ali ne kao neki drugi predstavnici klase kompaktnih sportista. FR se nameće kao dobar kompromis između sportskog i porodičnog modela automobila.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.