U trendu

Sjajan dvotočkaš iz Jamahe

Preselimo se malo s četiri točka na dva i pojurimo virtuelnim drumovima. Ljubitelji dvotočkaša neprekidno su opsednuti pojavom novih modela superbike-a i uzbuđenjima koje donosi vožnja s vetrom u kosi. Možda su naizgled atraktivniji oni veći, snažniji i robustniji motori, ali ćemo ovog puta govoriti o motociklu (superbike-u) iz „Jamahe“.
Novi model motocikla ovog poznatog japanskog proizvođača motora i vozila različite vrste je Yamaha YZF-R1 2007. To je supersportski jednolitarski motocikl, naslednik trenutno aktuelnog R1 modela. Nastao je kao jedan od modela u nizu proizvoda poznate kompanije, od kojih se prvi model ove serije pojavio 1998. godine. Može se reći da je time stvoren brend jednog od najboljih sportskih motocikala u svetu. Prvi put je predstavljen septembra prošle godine na sajmu Intermot u Kelnu. Privukao je pažnju poznavaoca i ljubitelja sportskih motocikala svojim atraktivnim dizajnom i agresivnošću.
Yamaha YZF-R1 2007 pripada petoj generaciji modela R1. Napravljen je najnovijom tehnologijom, koja omogućava postizanje maksimalnih performansi motora i pri malim i pri velikim brzinama kretanja (YCCI – Yamaha Chip Controlled Intake). Iako ima puno sličnosti s trenutno aktuelnim modelom R1, to je potpuno nov motocikl s mnogim izmenama. U pogledu dizajna, njegov prednji deo razlikuje se po izraženoj aerodinamičnoj liniji, a promenjen je i izgled farova. Sedište mu je postavljeno na visini 835 mm, međuosovinski razmak je 1.415 mm, a ukupna težina 177 kg. Rezervoar ima prostora za 18 litara goriva.
Snaga nove jamahe skoro je ista kao kod prethodnog modela i iznosi 180 konjskih snaga pri 12.000 obrtaja u minuti. Povećan je, međutim, obrtni moment (112,7 Nm pri 10.000 obrtaja u minuti), što ga čini snažnijim i agresivnijim. Izmenjen mu je okvir (Deltabox), umesto pet ventila motor ima četiri, kočnice su sa šest klipova, a zadnje vešanje izmenjeno je masivnijom zadnjom viljškom (dok je prednje ostalo isto). Vrlo značajna promena je povećanje usisnika za vazduh. U svakom slučaju, vrlo atraktivan motocikl s kojim Yamaha ima ambiciozne planove na budućim trkama superbike-a.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.