U trendu

Stručnjak savetuje: Šta da uradite ako vam otkažu kočnice na automobilu, bez panike i potražite ovo dugme (video)

Za neke situacije bolje je biti spreman. Jedna od takvih je i otkazivanje kočnica u automobilu.

Šta da radite u tom slučaju? Za početak, ne paničite, a imamo i savet stručnjaka za automobile, koji na TikToku objavljuje pod imenom Cong.

On je pratiocima pokazao jedan praktičan trik, a radi se o skrivenom dugmetu u vozilu koje bi vam moglo spasiti život ako vam otkažu kočnice, piše The Sun.

@conggeshuoche

If you are trapped in a car, you can actually escape using this method #driving #car #tips

♬ 原聲 – 聪哥说车 – 聪哥说车

Cong je pokazao jedan način kako se spasiti ako vam otkažu kočnice, a malo je reći da su ljudi ostali zapanjeni kada su otkrili malo poznatu karakteristiku automobila.

U slučaju otkazivanja odmah potražite prekidač elektronske ručne kočnice i držite ga uključenog. Dodao je da to osigurava da će se vozilo „stabilno zaustaviti“.

Ukoliko ne možete da izađete iz auta, Cong je kazao da treba da spustite zadnja sedišta i odete u gepek. Tu ćete pronaći mali poklopac na ploči vrata koji možete „naglo otvoriti“ za beg u slučaju nužde.

Cong je, takođe, rekao pratiocima da prvo podignu poklopac na ručki menjača kako bi pronašli iznenađenje. Naime, u malom „džepu“ pronaći ćete žuto dugme koje možete „pritisnuti za promenu brzina“.

Njegov video naišao je na sjajne reakcije, a mnogi su njegove savete označili kao izuzetno korisne. „Proučio je ceo automobil“, poručili su.

Međutim, neki od njih su istakli da, iako su saveti dobri, možda neće vrediti baš za svako vozilo. „Radi za model vašeg automobila, ne za moj, nažalost“, poručio je jedan od njih.

Ipak, tajni izlaz kroz gepek poseduje većina automobila.

(24sedam.rs)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar