U trendu

Supersportski motocikl iz BMW-a

Početkom oktobra, na velikoj fešti dvotočkaša, koja se pod nazivom Mondial du deux Roues održava svake druge godine u Parizu, nastupili su brojni proizvođači (oko 800) iz 32 zemlje širom sveta. Izložene modele videlo je oko 400.000 posetilaca. Među njima, raspoređenim na prostoru površine 60.000 metara kvadratnih, našao se i BMW-ov adut HP2 Sport.
BMW-ova serija motocikala visokih performansi pod nazivom HP2 već je stekla veliku popularnost među ljubiteljima dvotočkaša. HP2 Sport, koji će se na tržištu pojaviti u 2008. godini, nastavlja trend prethodne serije. Napravljen je po uzoru na brze takmičarske modele (BMW R 1200S), ali u verziji prilagođenoj kretanju van trkačkih staza. Odlikuje se visokim performansama, atraktivnim i dinamičnim dizajnom, kao i izuzetnim voznim karakteristikama. Nije izostavljena ni agresivnost svojstvena trkačkim modelima.
Dimenzije ovog motocikla su 2,135 x 0,75 metara, a težina 178 kg. Tehničke karakteristike pokazuju da se u njegovom „srcu“ nalazi dvocilindrični agregat zapremine 1,17 litara i za motocikle (i ne samo za njih) zavidne snage od 128 „konja“ (96 KW) pri 8.750 obrtaja u minuti. Menjač mu je šestobrzinski, a maksimalni obrtni moment 115 Nm pri 6.000 obrtaja u minuti. Startnost ovog modela opravdava naziv supersportskog motocikla, s obzirom na to da mu za dostizanje brzine od 100 km/h treba samo 3,1 sekunda. Maksimalna brzina koju može da ostvari je 200 km/h.
Supersportski model podrazumeva i supervisoku cenu. Iako ima modela koji su skuplji od njega, a na sajmu u Parizu ih je bilo i s cenom od 60.000 evra, ni cena BMW-ovog modela HP2 Sport nije za potcenjivanje. Ona će, kako je najavio proizvođač, iznositi oko 25.000 evra. Mora se priznati da se za tu sumu može nabaviti i odličan automobil. Ipak, fanovi dvotočkaša, koji pri tom raspolažu i navedenim hiljadama, sigurno se neće naći u dilemi između te dve mogućnosti. Pobediće ona koja donosi više uzbuđenja i zadovoljstava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar