Tim Ducati se priprema za novu sezonu

Jedan od najuspešnijih timova svetskog šampionata u motociklizmu i pobednik MotoGP šampionata u prošloj godini je Ducati. Nakon uspešne sezone u 2007. godini, on preduzima nove korake koji će mu pomoći da te uspehe opravda i ponovi.
Jedna od najznačajnijih novina je sklapanje partnerstva s najvećom italijanskom energetskom kompanijom – Enel, koja je istovremeno po kapacitetu druga u Evropi. Ova multinacionalna kompanija (prisutna je u 21 zemlji) već je mnogo puta sponzorisala sportska takmičenja (odbojku, košarku, fudbal), a ovo je prvi put da se uključuje u sponzorstvo motociklizma. Partnerstvo je dogovoreno za naredne dve sezone – 2008. i 2009. godinu.
Po ugovoru, Ducati MotoGP tim će biti u potpunosti pod znakom novog brenda – Enel. Njime će biti ukrašene „mašine“, odela i kompletna oprema vozača. Šampioni ovog tima su Kejsi Stoner (Casey Stoner) iz Australije i Italijan Marko Melandri (Marco Melandri). Oni su u prethodnoj sezoni pokazali izuzetnu snagu i srčanost. Šampionska pozicija opterećuje očekivanjima da se uspeh ponovi, pa se oni aktivno pripremaju da ta očekivanja i ostvare.
Pored materijalne podrške Ducati MotoGP tim priprema i novu „mašinu“ za predstojeću sezonu. Bajk koji će prošlogodišnji šampioni voziti u novoj sezoni (Desmosedici) je malo izmenjen u odnosu na prošlogodišnji model, jer se zaista radi o vrhunskoj mašini za čiju promenu i nema nekih realnih razloga. Promene su napravljene čisto da se ne krene u novu sezonu s potpuno starim modelom. Pridodato mu je malo „konja“, pre svega zahvaljujući primeni novih materijala s manjim trenjem, a malo je izmenjeno i ogibljenje kako bi se smanjile vibracije.
Zvanično objavljivanje noviteta za sledeću sezonu i konferencija za štampu Ducati MotoGP tima priređeni su u prelepom italijanskom skijaškom centru Madona di Kampiljo (Maddona di Campiglio). Ovom događaju prisustvovali su svi zvaničnici partnerskih kompanija i šampionski duo iz 2007. godine. Svi s nestrpljenjem očekujemo sledeću sezonu, a ona će (po usvojenom kalendaru) otpočeti 9. marta ove godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.