U trendu

Volkswagen Sharan – uspešna priča nastavljena posle 15 godina

Iako je u međuvremenu predstavljena i redizajnirana verzija modela Sharan, tek se za novu generaciju ovog automobila može reći da predstavlja veliki iskorak u svakom pogledu. Novi Volkswagen Sharan u ponudi je u verziji sa pet, šest i sedam sedišta, a za razliku od prethodnika, u kojem su se sedišta izbacivala napolje, sistem EasyFold omogućava jednostavno preklapanje.
Spoljašnji dizajn, koji nudi prepoznatljive Folksvagenove (Volkswagen) linije, unosi pravo osveženje među velike porodične monovolumene. U atraktivan utisak spoljašnjeg dela odlično su upakovana i bočna klizna vrata koja olakšavaju ulazak putnicima na zadnja sedišta.
Kao i kod svih većih monovolumena, glavne karakteristike kriju se u unutrašnjosti, gde je svaki element napravljen tako da što više olakša upotrebu. Prostora ima zaista dovoljno, bez obzira na to koju varijantu ste odabrali, a zapremina prtljažnika varira od 711 do čak 2.430 litara kada su sedišta spuštena.
Za sigurnost putnika brine se devet vazdušnih jastuka i mnogo drugih tehnoloških inovacija, a od zanimljivijih noviteta treba istaći asistenciju pri parkiranju, što znači da se Sharan sam parkira pomoću senzora i kompjutera. Dolazak nove generacije Volkswagen Sharan predviđen je za kraj septembra 2010. godine, a cene u Engleskoj trebalo bi da se kreću u rasponu od 21.500 do 31.500 funti za verzije s benzinskim motorima, dok će početna cena za verzije s dizel motorima biti oko 23.000 funti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)