U trendu

Vozači, oprez: Evo koji polovnjak se sada najviše krade

Firma koja se bavi analizom automobilskog tržišta, specijalizovana za polovna vozila, CarVertical, objavila je koji modeli polovnih automobila se najviše proveravaju preko njihove platforme, ali je objavila i koja dva modela su tokom prošle godine bila najzanimljivija lopovima.

Ranije su to bili modeli VW-a i Reno-a, ali sada se situacija promenila. Ovo je važan podatak za sve kupce spornih modela jer postoje šanse da su ukradeni.

Kada je reč o omiljenim brendovima polovnih automobila, u Evropi su najpopularniji BMW, VW i Audi, koji čine 13% svih automobila proverenih preko ove platforme.

Najprodavaniji modeli su BMW Serije 3, VW Passat i Audi A4, a slede ih: BMW serije 5, VW Golf, Audi A6, Škoda Octavia, Mercedes-Benz E-klasse, Opel Astra, Mercedes-Benz C-Klasse, Ford Focus, Audi A3, BMW X5, Škoda Superb i BMW serije 1, piše N1.

Sa druge strane, ova firma je objavila i koja se dva modela polovnih automobila u Evropi najviše kradu. Ranije su to bili modeli VW-a i Reno-a, ali sada se situacija promenila.

Naime, vlasnici i potencijalni kupci Škoda bi trebalo da obrate posebnu pažnju na svoja vozila, jer je verovatnost krađe Škode Octavije 3,75 puta veća od krađe BMW-a serije 3.

Od 672 krađe vozila koje su ušle u statistiku za prošlu godinu čak 38 puta u pitanju je bila Škoda Octavia.

Ovo su važne informacije za kupce polovnjaka jer će lopovi i dalje nastaviti da kradu, a sumnjivi preprodavci će nuditi ukradene automobile. Najbolji način da se zaštitite od takvog oblika prevare jeste provera istorije automobile.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)