U trendu

Vozači ove marke automobila najčešće dobijaju kazne za prebrzu vožnju

Američka internet kompanija Insurify, koja se bavi upoređivanjem automobilskih osiguranja, analizirala je podatke o prekoračenjima brzine u odnosu na 393 modela vozila, i utvrdila da vozači kojih automobila imaju “najtežu nogu” na gasu.

Model koji u SAD-u najčešće dobija kazne za prebrzu vožnju je Subaru WRX i to treću godinu zaredom. Još je zanimljivija činjenica da se Subaru na top 10 listi pojavljuje tri puta, sa svoja tri modela – WRX-om, BRZ-om i Imprezom.

Prema podacima, 18,8 posto vozača WRX-a ima barem jednu kaznu za prekoračenje ograničenja brzine, što nije uporedivo s državnim prosekom od 9,59 posto. Hjundai Grupa je takođe vrlo dobro zastupljena na navedenoj listi – u prvih 10 pojavljuje se Hjundai Genesis Coupe (17,72 posto) i Kia Stinger (16,58 posto) i Hjundai Veloster (14,65 posto).

I Volkswagen Golf GTI pronašao je svoje mesto na spisku, iako smo očekivali i bolje s osvojenim osmim mestom i 14,95 posto.

Insurify napominje da su maloprodajne cene svih navedenih automobila niže od nacionalnog proseka od 41.044 američkih dolara (35.300 evra), čime bi se veći broj kazni mogao objasniti činjenicom da ih jednostavno ima više na ulicama, prenosi Jutarnji list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar