U trendu

Vozio preko 400 kilometara na sat, sud ga oslobodio: Nije prekršio zakon (video)

Češki tajkun je u dva navrata vozio auto-putem u Nemačkoj preko 400 kilometara na sat. Za drugi slučaj je izveden pred sud i oslobođen krivice.

Vlasnik “Bugatija” je u svom drugom pokušaju rušenja brzinskog rekorda na javnoj saobraćajnici naterao svoj automobil sve do 417 km/h. Ponosni vlasnik “čirona”, češki tajkun Radim Paser, ceo događaj je snimio i objavio na društvenim mrežama, a onda su stigle osude sa svih strana.

Paser se tada branio da je bezbednost bila prioritet pa je tako izabrao ravnu deonicu s tri trake, a vozio je rano ujutro kad je saobraćaj najslabiji. Takođe, automobil je pre toga bio na preventivnom servisu. Naglasio je da svojom vožnjom nije prekršio nijedan zakon.

Ipak, Paser je pod pritiskom javnosti završio na sudu i nekoliko meseci kasnije objavljena je odluka. Sud u Stendalu je prihvatio Paserove argumente i oslobodio ga krivice. Sud smatra da nije nikoga ugrozio i da nije prekršio zakon.

U obrazloženju presude sud naglašava da su uslovi za vožnju bili vrlo dobri, na snimcima nije bilo drugih vozila i njegovo vozilo je dizajnirano za vožnju veoma velikim brzinama.

Paseru, čije se bogatstvo procenjuje na više od 300 miliona dolara, pretila je novčana kazna, ali i kazna zatvora do dve godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar