U trendu

VW kombi iz budućnosti: Više od 500 km voziće na baterije (Foto)

Atraktivni BUDD dizajnom podseća na folksvagenov kombi iz prošlosti, ali tehnologijom najavljuje budućnost nemačke marke. Sličan električni pogon trebao bi da zaživi već za tri godine u novom serijskom električnom VW automobilu.

Baterija ogromnog kapaciteta od čak 92,4 kWh, većeg i od onog u najsnažnijim Teslinim modelima, omogućava prelaženje čak 533 km sa jednim punjenjem. Takođe, vreme punjenja baterije bi se na specijalnim snažnim punjačima skratilo na samo 15 minuta za 80% kapaciteta baterije. BUDD-e ima dva motora. Prednji razvija 136 KS, a stražnji dodatnih 170 KS. Sa toliko snage, automobil ima izražene sportske performanse. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje samo 6,9 sekundi, a maksimalna brzina je elektronski ograničena na 180 km/h.

Automobil je dugačak 460 cm, a puno prostora u unutrašnjosti na konceptnom modelu iskorišćeno je za luksuzni smeštaj četiri osobe. Automobil je opremljen i specijalnim sastavom upravljanja na sve točkove, što mu omogućava mali krug okretanja. Unutrašnjost je opremljena nizom ekrana od kojih su neki zaobljeni, a multimedijom se upravlja pokretima ruke.

Ne planira se da BUDD-e krene u serijsku proizvodnju.

https://twitter.com/CNET/status/684597521356853248/photo/1?ref_src=twsrc^tfw

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.