Zamagljeni farovi više nisu problem: Isprobajte ovaj brz, jednostavan i ekonomičan trik

Umesto da odmah potražite stručne servise i potrošite dodatni novac, postoji jednostavan trik koji može pomoći da se ovi problemi reše koristeći stvari koje već imaju kod kuće

Mnogi vozači suočavaju se sa matiranim i zamagljenim farovima na svojim automobilima, što značajno umanjuje kvalitet svetlosnih snopova i može dovesti do problema tokom noćne vožnje.

Međutim, umesto da odmah potraže stručne servise i potroše dodatni novac, postoji jednostavan trik koji može pomoći da se ovi problemi reše koristeći stvari koje već imaju kod kuće.

Mnogi nisu svesni da farovi tokom vremena mogu da postanu zamagljeni i matirani usled izlaganja različitim atmosferskim uslovima. Ali, ne brinite, rešenje je zapravo unutar vašeg doma. Sve što vam je potrebno je stara četkica za zube, sunđer za posuđe sa grubom stranom i malo obične paste za zube.

Prvi korak u procesu osvežavanja farova je nanošenje paste za zube direktno na površinu farova. Nakon što nanesete pastu, upotrebite staru četkicu za zube kako biste pažljivo istrljali farove koristeći lagane kružne pokrete. Ovaj postupak će pomoći u uklanjanju sloja mat plastike koji je uzrok zamagljenosti i gubitka svetlosnog sjaja. Važno je napomenuti da treba izbegavati upotrebu preterane sile kako ne biste oštetili farove.

Kada završite sa četkicom, nanesite još malo paste za zube na sunđer sa grubom stranom. Koristeći sunđer, pažljivo pređite preko farova kako biste ih dodatno izgladili i vratili im sjaj. Posle ovog koraka, potrebno je isprati sunđer kako biste uklonili sve tragove paste.

Kako biste postigli finalni sjajan efekat, preporučuje se obrisati farove sredstvom za prozore i mekanom krpom. Ovaj korak će osigurati da se uklone svi preostali ostaci paste za zube i drugih nečistoća. Važno je napomenuti da je proces potrebno ponoviti za oba fara kako biste postigli dosledne rezultate.

Nakon što završite sa ovim jednostavnim kućnim trikom, bićete prijatno iznenađeni rezultatima. Vaši farovi će ponovo zablistati sjajno, a kvalitet svetlosnih snopova biće obnovljen. Ovaj trik ne samo da će vam uštedeti novac koji biste inače potrošili na profesionalno čišćenje farova, već će vam omogućiti i da svoj automobil održavate u sjajnom stanju bez velikog napora.

Zamagljeni i zamagljeni farovi više ne moraju biti vaš problem. Isprobajte ovaj brz, jednostavan i ekonomičan trik i ponovo uživajte u jasnoj i sigurnoj vožnji, čuvajući pritom i svoj budžet.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.